Hlynsson voelt sterke klik met teamgenoot: “Vinden elkaar makkelijk”

Foto: Hlynsson voelt sterke klik met teamgenoot: “Vinden elkaar makkelijk”

Kristian Hlynsson wist in 2023 door te breken in de hoofdmacht van Ajax. De aanvallende middenvelder vertelt hoe hij daar in slaagde in een moeizaam draaiend elftal. De IJslander voelt vooral met één teamgenoot een bijzondere klik.

IJslander greep kans tijdens eerste seizoenshelft

“Ik ben blij dat ik nu deel mag uitmaken van het eerste elftal”, begint Hlynsson in gesprek met Ajax Life. “Of ik verrast ben dat ik nu de kans op nummer tien krijg? Dat niet, maar ik ben wel verrast hoe snel het kan gaan. Daarom is Jong Ajax zo belangrijk. Daar leer je het systeem van de club al goed kennen.” De pas 19-jarige enkelvoudig international speelde tachtig keer mee met Jong Oranje in de Keuken Kampioen Divisie voordat hij de stap naar het eerste maakte.

Vechten tegen twijfels

“Ik snap dat mensen van buitenaf misschien twijfelden of ik het wel ging redden. Toch had ik zelf altijd het gevoel dat ik op de goede weg was. Vergeet niet dat ik nog heel jong was toen ik in Jong Ajax terechtkwam. Een jaar of zestien. Het was een goede ervaring voor mij.”

Hlynsson onderhoudt een goede band met veel teamgenoten bij Ajax, maar in het veld heeft hij met één specifieke speler een sterke connectie. “Aan de rechterkant heb ik een goede klik met Steven Berghuis. We kunnen van positie wisselen tijdens wedstrijden en weten elkaar makkelijk te vinden. Het is natuurlijk wat vroeg dit te zeggen, want ik speelde pas een paar wedstrijden met hem samen. Het gevoel is echter goed.”

Wordt hij een echte sterkhouder van het ‘nieuwe’ Ajax?

  • Ja, heeft heel veel potentie
  • Heb mijn twijfels..
113+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie