Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

“Hij is boos, maar hij kan niet zonder FC Utrecht”

Foto: “Hij is boos, maar hij kan niet zonder FC Utrecht”

Frans van Seumeren dreigde vorige week met stoppen na de rellen rond FC Utrecht – Go Ahead Eagles (nacompetitie om Europees voetbal). Er zijn echter twijfels bij de serieusheid van dat dreigement. Zo neemt journalist Leon ten Voorde van de TC Tubantia het met een flinke korrel zout.

Twijfels bij serieusheid ‘dreigement’ Frans van Seumeren (FC Utrecht)

“Zullen ze echt gedacht hebben dat hij het bijltje erbij neer zou gooien?”, opent Ten Voorde in de AD Voetbalpodcast. “Van Seumeren is een emotionele man als het om FC Utrecht gaat. Hij is natuurlijk enorm begaan met die club, heeft er alles voor over. Naast zijn vrouw is het zijn grote liefde. Uiteindelijk weet je ook wel dat hij in de emotie dingen doet, maar hij kan niet zonder FC Utrecht. Daar geloof ik niks van.”

Al denkt Ten Voorde wel dat Van Seumeren er serieus wakker van heeft gelegen. “Ik denk ook wel dat hij dit echt verschrikkelijk vindt. Hij heeft ook wel echt gedacht: ik wil dit zo niet langer meer. Maar uiteindelijk keer je altijd weer terug bij je grote liefde. Het is ook een beetje een pressiemiddel. FC Utrecht zonder Van Seumeren, je kunt het invullen wat dan de problemen zijn… De stad wil ook niet dat hij eruit gaat stappen, dus hij is echt wel boos. Dat is oprecht. Maar om dan FC Utrecht in de steek te laten en zijn handen ervan af te trekken, dat is nog weer een stap verder. Maar dat hij verbolgen is, en dat een boze Frans van Seumeren emotioneel is, dat weten we inmiddels.”

Mocht Van Seumeren stoppen zullen de ambities van de club flink naar beneden geschroefd moeten worden, zegt Ten Voorde. “Dus dat is hopelijk de winst van alles wat daar zondag gebeurd is. Dat ook die relschoppers nu denken: we moeten natuurlijk niet hebben dat Van Seumeren de stekker eruit gaat trekken, dan hebben we echt een groot probleem. (…) Maar uiteindelijk geloof ik niet dat hij dit doorzet. Hij weet wat de gevolgen zijn voor FC Utrecht en dat durft hij dan toch niet aan. Daarvoor zit de liefde voor de club bij hem te diep.”

Zie jij Van Seumeren wel opstappen?

  • Ja
  • Nee
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie