‘Hierom zit Veerman niet bij Oranje’

Foto: ‘Hierom zit Veerman niet bij Oranje’

Joey Veerman was één van de opvallende afwezigen bij de selectie van het Nederlands elftal. De PSV-middenvelder haalde de voorselectie van Ronald Koeman, maar haalde de laatste schifting niet.

Joey Veerman en het Nederlands elftal

Bij PSV heeft Veerman een basisplaats, maar een plek bij Oranje heeft het de oud-speler van FC Volendam en sc Heerenveen nog niet opgeleverd. In het Eindhovens Dagblad benadert Rik Elfrink de redenatie voor Koemans keuze Veerman niet mee te nemen.

“Wie PSV een beetje volgt, snapt het dilemma waar Koeman voor staat”, schrijft de journalist. “Veerman is in balbezit van enorme waarde voor PSV, maar zoals Roger Schmidt vorig seizoen al zei, dat is niet genoeg. “Een nummer zes moet een totaalpakket zijn.”

Op een aantal aspecten van het spel zijn er andere spelers verder in hun ontwikkeling. “In het spel zonder bal tactisch betrouwbaar zijn, leiderschap tonen, het elftal kunnen verbinden, afstanden bewaken, duelkracht tonen en tegenstoten kunnen verijdelen.”

PSV

PSV plukte Veerman vorig jaar winter weg bij sc Heerenveen. De middenvelder speelde zich onder Roger Schmidt in de basis, maar kwam niet op zijn favoriete positie te spelen. Onder Van Nistelrooij staat Veerman in de regel altijd in de basis.

Er liggen nog genoeg mogelijkheden voor Veerman om zich te ontwikkelen. In Eindhoven heeft de centrale middenvelder een contract tot de zomer van 2026, dus een vertrek zal voorlopig nog niet aan de orde zijn.

Veerman liet tegenover Voetbal International al weten dat hij de beslissing van Koeman begreep. “Als ik acht wedstrijden in de basis heb gespeeld, waren vijf daarvan prima. Het is niet zo dat je dan gelijk bij het Nederlands elftal zit. Dat snap ik ook wel”, zei de middenvelder.

Hoort Veerman in Oranje?

  • Ja
  • Nee
1456+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie