“Het moet heel bijzonder zijn om voor Manchester City te spelen”

Foto: “Het moet heel bijzonder zijn om voor Manchester City te spelen”

Mateo Kovacic kan niet wachten om bij Manchester City aan de slag te gaan. De middenvelder twijfelde geen moment toen hij hoorde dat de regerend landskampioen interesse had, zo vertelt hij op de clubwebsite.

Overstap van Kovacic

De 29-jarige Kroaat maakte in 2019 voor 45 miljoen euro de overstap van Real Madrid naar Chelsea. In Londen beleefde hij allereerst een succesvolle periode, waarin hij een belangrijke bijdrage had. Afgelopen seizoen ging het echter flink mis. De Londenaren eindigden in het rechter rijtje en plaatsten zich daardoor niet voor Europees voetbal.

Achter de schermen waren er inmiddels al gesprekken gaande tussen het management van Kovacic en Manchester City. De Engelse club, die afgelopen seizoen de treble naar zich toetrok, was op zoek naar nieuwe spelers en Pep Guardiola zag in de Kroatische middenvelder een belangrijke versterking voor het nieuwe jaar.

Uitdaging bij Manchester City

Kovacic heeft nog geen moment spijt gehad van zijn besluit. “Alle mensen hebben er vooralsnog al voor gezorgd dat ik me enorm welkom voel. Ik wil graag van deze club deel uitmaken. Ik kan niet wachten om te beginnen, want het moet heel bijzonder zijn om te spelen voor een club die zoveel heeft gewonnen”, laat hij weten.

“Een geweldig team met geweldige spelers. Daardoor ben ik opgewonden. Ik ga met allemaal winnaars spelen. Ik heb gespeeld tegen Rodrí, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva. Geweldenaars”, aldus Kovacic, die zin heeft om onder Guardiola te werken. “Toen ik hoorde dat ze me wilden, was dat een enorme erkenning voor mij als speler.”

Wint Manchester City van Arsenal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Kovacic bij Manchester City slagen?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
166+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie