‘Henderson is een hele dure Wout Brama’

Foto: ‘Henderson is een hele dure Wout Brama’

Sjoerd Mossou is verrast hoe Jordan Henderson bij Ajax is ontvangen. Volgens de sportjournalist van het Algemeen Dagblad is de middenvelder namelijk ‘niets bijzonders’, zo vertelt hij in de AD Voetbalpodcast.

Sjoerd Mossou uit kritiek op enthousiasme over komst Henderson

Na een dramatische eerste seizoenshelft haalde Ajax in de winterstop Henderson binnen. De Brit kwam over van Saudi-Arabië en hoopt bij Ajax een plek in het nationale team van Engeland af te dwingen. Het enthousiasme was direct groot, want een dag na zijn komst verkocht de club een recordaantal shirts. Onbegrijpelijk, zo vindt Mossou.

“Het is toch wel een van de gekste hypes die we dit jaar hebben gehad, of niet?”, stelt de journalist. “Niet om hem nou af te zeiken, want iedereen wist van tevoren wat voor speler hij was. Een hele dure Wout Brama, hoorde ik iemand laatst zeggen. Of een hele dure Johan Vogel, Timmy Simons. Je hebt honderden van dit soort spelers gehad. Niets bijzonders.”

Mossou begrijpt dat Ajax zo’n speler nodig had. “Daar gaat het verder niet om. Maar het blijft toch wonderlijk dat ze in een polonaise naar de fanshop renden. Notabene bij Ajax, de club waar (Marco, red.) Van Basten, (Zlaten, red.) Ibrahimovic, (Dennis, red.) Bergkamp, (Johan, red.) Cruijff en weet ik veel wie allemaal gespeeld hebben. Verwonderlijk, heel apart.”

Mindere resultaten Ajax in voorbije weken

Dat Henderson het niet alleen kan, blijkt wel uit de resultaten van de voorbije weken. Met Henderson op het middenveld zette Ajax namelijk nog geen overwinning neer. Na het 1-1 gelijkspel tegen PSV, verloor Ajax op bezoek bij sc Heerenveen (3-2) en dwong het donderdagavond in de slotfase tegen FK Bodø/Glimt een redelijke uitgangspositie af (2-2).

Heeft Mossou gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
412+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie