Henderson bewierookt: “Het maakt hem niets uit”

Foto: Henderson bewierookt: “Het maakt hem niets uit”

Jordan Henderson is de beste aanvoerder ooit in de Premier League, zo stelt Tim Sherwood in gesprek met talkSPORT. Volgens de oud-voetballer was de middenvelder in zijn rol beter dan Steven Gerrard.

Henderson beste aanvoerder ooit bij Liverpool

De Brit speelde in zijn voetbalcarrière, die tussen 1987 en 2005 plaatsvond, onder meer voor Blackburn Rovers en Tottenham Hotspur. Daarnaast was hij trainer van Tottenham Hotspur en Aston Villa. In zijn loopbaan maakte hij veel spelers mee, waardoor hij naar eigen zeggen een goed beeld heeft van de kwaliteiten.

Hoewel hij genoot van het niveau dat Gerrard op de mat bracht, vond hij Henderson als captain van Liverpool ongelooflijk. Het gaat daarbij vooral om zijn leidinggevende kwaliteiten. “Het is misschien een schok. Mensen zullen denken dat ik Gerrard ga zeggen, maar de beste Liverpool-captain ooit is Henderson”, stelt Sherwood.

De 55-jarige Engelsman heeft veel respect voor hoe Henderson zich altijd heeft opgesteld. “Hij heeft de Champions League én de Premier League gewonnen. Het maakte hem niet uit wat zijn teamgenoten van hem dachten als hij hard voor ze moest zijn. Daar dealde hij achteraf mee. Hij was de perfecte spil tussen de manager en spelersgroep.”

Transfer naar Ajax nog niet geslaagd

Na een half jaar in Saudi-Arabië te hebben gespeeld, maakte hij in januari de overstap naar Ajax. Henderson moet de grote leider worden van het relatief jonge team, maar dit heeft nog geen positief effect gehad op de resultaten. Zondagmiddag ontvangt Ajax in de Johan Cruijff ArenA FC Utrecht, dat 4 punten minder heeft op de ranglijst.

Wie was een betere aanvoerder?

  • Henderson
  • Gerrard
319+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie