Henderson bewierookt: “Het is een kanjer, een échte winnaar”

Foto: Henderson bewierookt: “Het is een kanjer, een échte winnaar”

Pepijn Lijnders verwacht dat Jordan Henderson bij Ajax een grote speler zal worden. De assistent bij Liverpool werkte jarenlang met de middenvelder samen en weet wat voor leider hij is.

Karakter Henderson belangrijk voor Ajax

Toen Henderson van zijn zaakwaarnemer te horen kreeg dat Ajax hem wilde oppikken uit Saudi-Arabië, raadpleegde de Brit meerdere mensen. Zo belde hij met Lijnders, die als Nederlander als geen ander kon vertellen wat voor club Ajax is. Henderson raakte al snel enthousiast en besloot de overstap naar de Johan Cruijff Arena te maken.

Hendo is een kanjer, een échte winnaar”, oordeelt Lijnders. “Hij is iemand die anderen op sleeptouw neemt. Ik weet dat hij met hoge sportieve verwachtingen komt. Timing is alles in voetbal en ik denk dat hij op juiste moment Ajax binnenkomt. Alle succesvolle periodes van Ajax werden gekenmerkt door een combinatie van talent maar vooral ook echte ervaring.”

Nog volop energie om in Amsterdam te slagen

Wie denkt dat Henderson in Amsterdam komt afbouwen, heeft het volgens Lijnders volledig mis. Met zijn karakter kan hij een grote bijdrage leveren aan het team. “Wij hebben bij Liverpool een quote hangen in de bootroom, de ruimte vlak voordat spelers naar buiten gaan: ‘Standards are set by the ones who need to live them.’ Als iemand deze quote uitdraagt, is het Hendo.”

“Dit is echt een sportieve beslissing van Jordan. Het toont lef en laat zien wie hij echt is, en niet wat mensen geschetst hebben het afgelopen half jaar”, aldus Lijnders. Henderson tekende donderdag in Amsterdam een contract tot medio 2026. Het competitieduel van aankomend weekend tegen RKC Waalwijk komt nog te vroeg.

Is Henderson zijn geld waard?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
129+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie