‘Hélène Hendriks zwengelt Vandaag Inside-rel aan’

Foto: ‘Hélène Hendriks zwengelt Vandaag Inside-rel aan’

Hélène Hendriks is op de bres gesprongen voor Vandaag Inside-gast Merel Ek. De presentatrice stelt dat Ek echt zit met de uitspraken die Johan Derksen heeft gedaan over een eventuele zwangerschap. De Snor liet weten dat Ek haar baan kan kwijtraken als ze zwanger wordt.

Hélène Hendriks laakt uitspraken Derksen over Merel Ek

Derksen stelde onder meer dat als haar tijdelijke vervanger beter is dan haar, dat die gewoon mag blijven en Ek dan niet meer hoeft terug te keren. De zwangerschapsdiscriminatie van Derksen kwam hard aan bij Ek weet Hendriks. “Ik heb haar hier uitgebreid over gesproken”, vertelt de presentatrice bij Vandaag Inside.

Hendriks stelt tegenover Derksen dat zijn uitspraken angst inboezemen bij haar collega. “Ik hoorde jou dat zeggen, je gaf het voorbeeld van Merel… Maar als je de emotie en de mening weghaalt en je gaat het feitelijk afpellen… Het is gewoon bij wet verboden. Zo simpel is het.” De voormalig hockeyster zegt zich ook te beginnen te storen aan de grensoverschrijdende uitspraken van Derksen over vrouwen en werkculturen en haalt daarbij het voorbeeld over WNL aan. “Je moet dat op z’n minst serieus nemen en dat kun je niet wegwuiven met: ‘Het zijn teleurgestelde vrouwtjes die maar iets roepen.’ Dat vind ik echt complete onzin.”

Hendriks wijst Derksen op wetgeving

Hendriks is dan ook vol onbegrip over de uitspraken van Derksen. “Ik vind het kort door de bocht. Zeker toen je het over Merel had. Je zei: ‘Ja, als zij zwanger raakt…’ En ik weet hoe het werkt. Als er iemand is die beter is… Dat geldt ook voor mij. Als Noa straks presenteert en ze is beter, dan neemt zij het over en moet ik iets anders gaan doen, maar als je zwanger wordt en iemand doet het beter en je moet weg… Dat kán niet, want dat is bij wet verboden.”

Dat Ek er toch rekening mee moet houden volgens Derksen. “Je zit echt met een probleem als Merel zes maanden weg is en er is een andere mevrouw die het aantoonbaar beter doet. Dan moet de chef een andere functie voor Merel zoeken.” Dat valt niet in goede aarde bij Hendriks. “Ik heb Merel best uitgebreid gesproken en ze zat er wel mee. Ze zegt: ‘Ik weet ook wel dat Johan het misschien niet letterlijk bedoelt naar mij toe en dat het niet persoonlijk is’, en Merel heeft heel veel kwaliteiten, dus die gaat nooit voorbijgestreefd worden denk ik, maar zij zegt wel: ‘Het is wel een signaal naar vrouwen in Nederland.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Met wie ben jij het eens?

  • Derksen
  • Hendriks
9496+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:24
1609+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:11
22+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
785+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:15
292+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
17:00
5+
LOUIS VAN GAAL IS DE BESTE | SN Voetbalquiz #2
16:30
3312+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
16:18
45+
Nederlander hoopt op stunt tegen Manchester United: ‘Ik kijk ernaar uit’
16:18
424+
‘Frenkie de Jong-transfer na schande’
16:02
323+
Snelle Eredivisie-terugkeer Memphis Depay?
15:46
156+
‘Brobbey 80 miljoen waard na EK’
15:27
76+
‘PSV start nieuwe samenwerking met buitenlandse club’
15:14
110+
Real Madrid-held over penaltystop: ‘Puur geluk’
14:50
112+
Eredivisie-coach met opvallende carrièreswitch: ‘Chauffeur lijkt me leuk’
14:36
21+
Arteta wil veerkracht zien bij Arsenal: ‘Pijn gebruiken als drijfveer voor titel’
14:22
332+
‘Feyenoord ontvangt bod van 20 miljoen voor Hancko’
13:05
25+
‘Clublegende De Rossi gaat door bij AS Roma’
12:25
60+
‘Er is helemaal niks veranderd sinds het winnen van WK’
12:14
251+
Rodri haalt uit na CL-verlies: ‘Één team wilde voetballen’
12:00
423+
Waarom het mogelijke vertrek van Ziggo een ramp is voor Ajax
11:48
312+
‘Beoogde Vitesse-eigenaar staat reddingsoperatie in de weg’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie