Hélène Hendriks ziet prachtig Feyenoord-moment: “Echt goed van hem”

Foto: Hélène Hendriks ziet prachtig Feyenoord-moment: “Echt goed van hem”

Hélène Hendriks en Chris Woerts hebben donderdagavond in het programma De Oranjewinter bemoedigende woorden gesproken in de richting van Feyenoord-verdediger Lutsharel Geertruida. De Oranje-international droeg al met enige regelmaat de aanvoerdersband bij Feyenoord, maar verschijnt nooit voor de camera vanwege zijn stotteren. In een documentaire van Feyenoord komt Geertruida echter wel aan het woord en dat vinden Hendriks en Woerts bewonderenswaardig.

Bewondering voor Geertruida

Feyenoord bracht deze week het nieuws naar buiten dat het de streamingdienst Feyenoord One lanceert. Een mooie stap van de Rotterdammers vindt Woerts, die bij het de De Oranjewinter vertelt uit te kijken naar het optreden van Geertruida in de documentaire. “We weten allemaal dat Geertruida, international en Feyenoord-speler, stottert. Hij is eigenlijk nog nooit voor de camera geweest, in ieder geval heel weinig. Dat durft hij niet. Volgende week gaat er een documentaire van hem in première en dan hoor en zie je hem praten.”

“Hij heeft heel veel moeten overwinnen. Een ademhalingscoach heeft hem begeleid, een spraakcoach zelfs”, vervolgt Woerts. De sportmarketeer denk dat het Geertruida in het vervolg van zijn carrière zal helpen. “Eigenlijk is het voor het eerst dat hij op beeld iets zegt. En dat is echt een doorbraak voor hem, want als hij straks naar het buitenland wil gaan… Als hij dadelijk naar Bayern München gaat of een andere club en hij komt stotterend binnen, dan heeft hij al een achterstand. Het is voor zijn persoonlijke ontwikkeling dus heel belangrijk dat hij gewoon normaal kan praten.”

Geertruida zet mooie stap

Tijdens de uitzending wordt een fragment van een praten Geertruida getoond zijn waardering uitspreekt voor de mensen die dicht bij hem staan, wat voor een glimlach zorgt bij Hendriks. “Ik vind dit echt mooi om te zien. En ook goed van hem.” Jan Joost van Gangelen, eveneens te gast in het programma, zou Geertruida vaker voor de camera willen zien, maar vertelt dat de voetballer mede door de adrenaline na een wedstrijd bang is dat hij dan toch dichtklapt.” Van Gangelen en Hendriks zien daar echter beide geen probleem in en laatstgenoemde vindt deze stap van Geertruida in ieder geval prachtig. “Ik ben echt blij voor Geertruida. Ik vind het een mooi fragment.”

Zou Geertruida vaker voor de camera moeten verschijnen?

  • Ja, dat moet geen enkel probleem zijn
  • Nee, alleen als hij dat zelf wil
165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie