Heerenveen wint van Ajax: bal wel of niet over doellijn?

Foto: Heerenveen wint van Ajax: bal wel of niet over doellijn?

Ajax heeft op zondagmiddag met 3-2 verloren van sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion. De Amsterdammers waren behoorlijk kansloos in Friesland, na 45 minuten spelen stond het al 2-0 voor de ploeg van oefenmeester Kees van Wonderen en vlak na de pauze viel de ‘beslissing’ (zo dachten we), de 3-0. Pawel Bochniewicz deed vervolgens echter wat ‘terug’, tegen zijn eigen team welteverstaan. En Chuba Akpom zorgde voor de 3-2, waarna het nog eventjes spannend werd. En dat werd het al helemaal in de allerlaatste minuut van de blessuretijd: was de bal nou wel of niet over de doellijn?

Had Ajax recht op de 3-3 tegen sc Heerenveen?

Er zal nog wel eventjes nagepraat worden over het laatste moment van de wedstrijd, waarbij Akpom leek te scoren. Sven van Beek werkte de bal weg, maar deed hij dat voor of achter de doellijn? De VAR keek ernaar, maar besloot dat er niet geconstateerd kon worden of het nou een goal was of niet, waardoor de beslissing van de grensrechter bleef staan: géén goal dus.

We gaan echter eventjes terug naar het begin van de wedstrijd, want het was Heerenveen dat verreweg het beste uit de startblokken schoot. Al in de elfde minuut van de wedstrijd werd het 1-0 door een goal van Pelle van Amersfoort, die de bal achter doelman Diant Ramaj kopte. Er werd gedacht aan buitenspel, maar het doelpunt werd gegeven. En nog voor de pauze werd het ook 2-0, waarbij Van Amersfoort dit keer aangever was en Osame Sahraoui afmaker.

Spanning en sensatie

De 3-0 van Van Amersfoort (een rebound na een poging van Luuk Brouwers) leek het duel in Friesland dus te beslissen, maar toch werd het nog spannend. Bochniewicz was klaarblijkelijk zo onder de indruk van de ingevallen Akpom dat hij de bal achter zijn keeper werkte en even later tekende de Engelsman zelf voor de 3-2. Daarna ging het dus vooral over die ene vraag: wel of niet over de lijn? Wat denk jij?

Scoreverloop: 1-0 (11′) P. van Amersfoort, 2-0 (38′) O. Sahraoui, 3-0 (46′) P. van Amersfoort, 3-1 (51′) P. Bochniewicz (eigen goal), 3-2 (79′) C. Akpom

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
681+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie