‘Heerenveen klaar op transfermarkt na Feyenoord-deal’

Foto: ‘Heerenveen klaar op transfermarkt na Feyenoord-deal’

Patrik Walemark maakt op korte termijn de overstap naar sc Heerenveen. De Zweed stond al langer in de belangstelling van de Friezen, maar Voetbal International meldt dat de deal met Feyenoord in de afrondende fase zit. De aanvaller komt op huurbasis over van Feyenoord, waarmee Heerenveen volgens het weekblad zijn laatste inkomende deal van deze transferwindow heeft gesloten.

Walemark al langer op radar Heerenveen

Heerenveen was al langer op zoek naar een nieuwe buitenspeler, waarbij vooral de rechterkant matig bezet bleek. Walemark moet in Friesland de concurrentie aangaan met Ché Nunnely, die tot nu toe de eerste keus is gebleken van trainer Kees van Wonderen. Scoren deed Nunnely echter nog niet.

“We willen breed bezet zijn en Patrik was al langer in beeld als een van de opties”, vertelt technisch directeur Ferry de Haan, geciteerd door Voetbal International. “We hebben gekeken naar de mogelijkheden en hebben de ontwikkelingen bij Feyenoord gevolgd. Daar was meer dan genoeg concurrentie, waarna we zijn gaan polsen en er sprake bleek te zijn van wederzijdse interesse.”

Aanwinst voor Heerenveen

Walemark lijkt ook de laatste aanwinst te zijn voor Heerenveen, dat achterin in ieder geval niets meer wil toevoegen. Wel krijgt het daarin nog een opsteker met de terugkeer van de langdurig geblesseerde Sven van Beek. “Dat zie ik ook als een aanwinst in deze transferperiode”, aldus De Haan.

Daarnaast is de kans groot dat doelman Andries Noppert snel zijn handtekening zet onder een nieuw contract. “De kans dat Andries nog vertrekt is inmiddels al genoeg over gezegd. We weten wat we van elkaar willen en het voordeel is dat we niet voor 1 september tot elkaar hoeven te komen.”

Is Walemark een versterking voor Heerenveen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, dat vind ik niet
286+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie