‘Hato zal uitgroeien tot een internationale topverdediger’

Foto: ‘Hato zal uitgroeien tot een internationale topverdediger’

Jorrel Hato is dit voetbaljaar definitief doorgebroken in het eerste team van Ajax. Het verbaast jeugdtrainer Dolf Roks allerminst, die de centrale verdediger vanaf zijn jongste jaren meemaakte.

Enthousiasme over ontwikkeling Hato bij Ajax

Toen de talentvolle verdediger in 2015 bij Sparta Rotterdam terechtkwam, was Roks hoofdjeugdopleiding van de club. Hij herinnert zich nog goed dat er intern geen enkele twijfel was over de toelating, zo vertelt hij in een uitgebreid interview met Ajax. Jaren later zou Roks hem in Amsterdam meemaken, toen hijzelf inmiddels ook de overstap had gemaakt.

Vorig seizoen kreeg Hato van interim-trainer John Heitinga het vertrouwen en dat betaalde hij uit. Dit voetbaljaar hield de voetballer zijn plek in het team en groeide hij uit tot een belangrijke schakel in het team van John van ‘t Schip. Roks gaat ervan uit dat Hato de komende seizoenen alleen maar beter gaat worden.

“Hij is nog jong en kan nog veel leren van ervaren jongens zoals Jordan Henderson, Steven Berghuis en Steven Bergwijn bijvoorbeeld. Of dat hij, zodra hij drie of vier jaar ouder is, jonge spelers bij de hand neemt richting het krachthonk bijvoorbeeld. Daar ben ik heel benieuwd naar de komende jaren”, zo vertelt Roks over zijn ontwikkeling.

Internationale top volgens Roks haalbaar

De jeugdtrainer verwacht dat Hato, mits hij in zijn carrière geen grote problemen gaat ervaren, de absolute top gaat bereiken. “Natuurlijk beïnvloedden wij hem, maar wij hebben hem niet groot gemaakt. Hij doet het helemaal zelf. Ik hoop dat hij geen grote blessures oploopt de komende periode en dan denk ik dat hij uitgroeit tot een internationale topverdediger.”

Gaat Hato de absolute top halen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie