Hato komt met veelbelovend Ajax-nieuws: “Plaatje geschetst”

Foto: Hato komt met veelbelovend Ajax-nieuws: “Plaatje geschetst”

Ajax maakte onlangs bekend dat Jorrel Hato zijn contract heeft verlengd. Tegenover het Algemeen Dagblad verklaart de jonge centrale verdediger zijn keuze voor de Amsterdammers.

Contractverlenging Hato tot medio 2028

Hato brak vorig seizoen onder de vleugels van interim-trainer John Heitinga door in de hoofdmacht en wist dit voetbaljaar zijn basisplaats te behouden. Het talent is een van de lichtpuntjes van de huidige selectie en genoot dan ook veel interesse van topclubs uit de Premier League.

Voor de Oranje-international was het echter geen reden om te twijfelen over een contractverlenging. “Het is niet dat ik mijn schouders ophaalde, maar ik heb er ook niet echt over nagedacht”, zo legt Hato uit. Daarom ondertekende hij een verbintenis die hem tot medio 2028 in Amsterdam houdt.

Vertrouwen in ontwikkeling bij Ajax

De Amsterdamse club is bezig aan een historisch slecht jaar en het is niet uitgesloten dat het volgend jaar ook nog minder zal gaan. “Ik heb wel teleurstellingen gekend, maar geen twijfel. Misschien is deze omgeving nu nog niet ideaal, maar dingen kunnen snel veranderen. Het is een alarmfase.”

“Ik ga ervan uit dat we niet vijfde blijven staan, ook door het plaatje dat me is geschetst. Dat houd ik verder voor me. Als ik geen vertrouwen in de toekomst heb, zou ik niet bijtekenen”, legt Hato uit. “Ik koester dat vertrouwen bij Ajax. Ik heb hier nog genoeg te leren voor ik de stap maak.”

Heeft Hato een verstandig besluit genomen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
668+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie