‘Hato genoemd bij Manchester United’

Foto: ‘Hato genoemd bij Manchester United’

Manchester United zou er verstandig aan doen om Jorrel Hato aan de selectie toe te voegen, zo schrijft The Athletic. Volgens het Engelse medium kan hij uitstekend Lisandro Martínez vervangen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Interesse Manchester United in Hato

De Argentijn liep dit voetbaljaar een tijdlang met een voetblessure rond en raakte zondag geblesseerd aan zijn knie. Het betekent dat Martínez acht weken aan de kant zal staan, terwijl Erik ten Hag op zoek moet gaan naar een vervanger. Voor Manchester United zou het daarom interessant zijn om eenzelfde type speler in de selectie te hebben.

De Engelsen gingen op zoek naar de mogelijkheden binnen Europa en kwamen onder meer bij Hato terecht. De 17-jarige verdediger kwam afgelopen seizoen onder John Heitinga in het basisteam terecht. Waar hij allereerst als linksback plaatsnam in de defensie, werd hij vervolgens doorgeschoven naar het centrum van de verdediging.

Op die positie staat Hato nog altijd. Ondanks het teleurstellende seizoen dat Ajax doormaakt, behaalde de defensieve kracht de voorbije maanden telkens zijn niveau. Daardoor heeft hij naar verluidt de aandacht getrokken van Manchester United. Ook Arsenal zou hem intensief in de gaten houden en overwegen om komende zomer een bod uit te brengen.

Contractverlenging bij Ajax op de planning

Het is de vraag of de Nederlander in zal gaan op de interesse. Hato zou namelijk op het punt staan om zijn contract in Amsterdam te verlengen en op te waarderen. Het zou betekenen dat hij de komende jaren gewoon nog in de Johan Cruijff ArenA te bewonderen zou zijn. Voor Manchester United kan Las Palmas-verdediger Mika Mármol daarbij een goede vervanger zijn.

Is Hato nu al goed genoeg voor Manchester United?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
366+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie