Hancko reageert op PSV-uitspraken Sneijder: “Nog nooit gebeurd in november”

Foto: Hancko reageert op PSV-uitspraken Sneijder: “Nog nooit gebeurd in november”

Feyenoord werd afgelopen week uitgeschakeld in de Champions League. De Rotterdammers moesten hun meerdere erkennen in Atlético Madrid en zagen Lazio winnen van Celtic. Daardoor resteert alleen nog het Europa League-toernooi. Dávid Hancko hoopt volgend seizoen weer terug te zijn in het miljardenbal, maar wil eerst de titel zien te prolongeren. Daarvoor moet er zondag eerst van PSV gewonnen worden.

Hancko wil met Feyenoord weer de Champions League in

Atlético bleek dinsdag in De Kuip uiteindelijk een maatje te groot. “Dit was dus het niveau van de Champions League”, vertelt Hancko daarover in het Algemeen Dagblad. “Dat ligt hoog. Daarom zijn we ook zo van dit podium gaan houden. Daar moeten we volgend seizoen hoe dan ook weer op spelen. Dit wil je als voetballer.”

Volgens Hancko had er wellicht meer ingezeten en had er zomaar een schitterend scenario kunnen ontstaan. “De mensen dachten misschien dat we iets konden doen zoals Ajax deed in 2019. Als je door de groepsfase komt, dan is dat ook een mogelijkheid. Maar we zullen het nooit weten.”

Gat met PSV dichten

Volgend jaar wil Hancko met Feyenoord weer de Champions League in en daarvoor is een plaats bij de eerste twee genoeg. De Slowaak wil echter titelprolongatie, maar daarvoor moet het gat van zeven punten met PSV wel gedicht worden. “Dan moeten we PSV verslaan”, is Hancko duidelijk. Dat Wesley Sneijder PSV al feliciteerde met het kampioenschap heeft Hancko ook al meegekregen. “We zullen zien. Ze doen het fantastisch in de Eredivisie, wonnen gewoon alle wedstrijden. Dat is knap. Maar volgens mij is er nog nooit een elftal kampioen geworden in november.”

De linkspoot verwacht in ieder geval een echte kraker in De Kuip. “Feyenoord – PSV wordt eigenlijk al meteen onze zesde wedstrijd in de Champions League. Ook PSV is van dat niveau, dus zo kun je er gerust naar kijken. Dan krijgen we Celtic nog en moeten we door in de Europa League. Daar kunnen we echt nog mooie dingen laten zien.”

Wie zie jij kampioen worden?

  • Feyenoord
  • PSV
374+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie