‘Hakim Ziyech heeft groot probleem’

Foto: ‘Hakim Ziyech heeft groot probleem’

Hakim Ziyech is geen vaste basisspeler bij zijn werkgever Chelsea en lijkt dat ook niet te gaan worden. Gisteren begon hij in het League Cup-duel Southampton (1-1, winst na strafschoppen) én gaf hij de assist op het doelpunt van Kai Havertz, maar zijn spel was vooral ‘frustrerend’.


Wedden op wedstrijden van Chelsea? Dat doe je bij bet365! Krijg €100 bonus!

De afstemming tussen de Marokkaanse oud-Ajacied en Ross Barkley was duidelijk niet goed. The London Evening Standard analyseert: “Barkley oogde roestig en niet fit, terwijl Ziyechs wisselvallige optreden Tuchel leek te frustereren. Hij stond regelmatig te gebaren dat de Marokkaan andere posities moest innemen tijdens een wedstrijd die op en neer golfde en waarin het tempo hoog lag.”

Football.London geeft de 28-jarige technicus ‘slechts’ een zesje, het laagste cijfer van álle spelers van de Blues… “Hij gaf de bal tijdens de eerste helft drie keer weg in een minuut tijd en kwam verder weinig in het spel voor. Hij toonde zijn kwaliteiten bij de corner waaruit Havertz vlak voor rust raak kopte, maar is het genoeg om zichzelf in de basis te spelen in de Premier League?”

Saúl Ñiguez wél goed

Nog pijnlijker voor Ziyech: Saúl Ñiguez greep zijn kans juist wel! Na het laatste fluitsignaal vertelde coach Thomas Tuchel over de Spanjaard: “Het was een goede wedstrijd van hem, een enorme stap in de goede richting. Ik ben blij. We dachten dat hij het na zeventig minuten misschien lastig zou krijgen met de intensiteit van de wedstrijd, maar hij werd beter en beter en kreeg kansen en schoot op doel. Toen besloten we om hem te laten staan. Het was een goede stap voor hem.”

In het algemeen was de Duitser best tevreden: “We wisten dat dit de eerste keer was dat we in deze samenstelling speelden en dat het lastig zou worden tegen een ploeg als Southampton die zoveel druk zet. Het was een leuke en lastige wedstrijd met goede optredens van beide teams.”

Had jij meer verwacht van Ziyech?

  • Ik wel
  • Ik niet
436+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie