Hagenees talent brak door bij Ajax: “Sommige vinden me dan een verrader”

Foto: Hagenees talent brak door bij Ajax: “Sommige vinden me dan een verrader”

In de nieuwste SN Meet heeft Anouk Hoogendijk Richard Knopper als gast. Als jonge Hagenees ruilde hij de jeugdopleiding van Feyenoord in voor die van Ajax. Niet iedereen in Den Haag was even blij met die keuze, maar daar kon de middenvelder goed mee omgaan.

Richard Knopper brak in betaalde voetbal door bij Ajax

“Ik heb bij Ajax gespeeld en bij ADO Den Haag, uiteindelijk zijn dat wel de twee clubs die als een rode draad door mijn hele leven lopen. Tenminste mijn voetballeven”, begint de inmiddels 46-jarige Knopper. “Mijn twee voetballiefdes? Ja, dat kan je wel zo zeggen. Kijk, ik kom uit Den Haag, ik ben Hagenees. ADO zit wel echt in mijn hart. Bij Ajax heb ik sportieve successen behaald als (jeugd-) speler. Maar het voetballen voor je eigen cluppie, in je eigen stad. En dan ook nog op een bepaalde manier nog successen heb behaald voor de club. Ja, dat geeft mij zoveel voldoening, daar kan eigenlijk niks tegen op.”

Gevoelig in Den Haag

Werd de jonge Knopper dan niet uitgescholden in Den Haag als Ajax-speler? “Het is wel gebeurd, maar ik ben niet zo snel van mijn apropos te krijgen. Toen ik als jeugdspeler bij Ajax speelde, en je ben Hagenees, dan heeft de club en de mensen in de stad liever dat ik hier ben. En dan ben je eigenlijk een soort verrader. Als je dan in je Ajax-shirt hier komt voetballen – bij de Onder-19 of de Onder-17, vroeger dan B1 of A1, dan word je wel uitgescholden door sommige. Niet door iedereen, want andere mensen gunnen je het ook gewoon, en ze weten ook dat je maar met één ding bezig ben. Dat is het hoogst haalbare in je carrière voor elkaar zien te krijgen. Maar echt problemen? Nee, ik ben niet zo gauw van mijn stuk te krijgen”, klonk het.

In de jeugd ruilde Knopper Feyenoord in voor Ajax, waar hij doorbrak in het betaald voetbal. Pas later in zijn carrière ging hij voor het eerst voor ADO Den Haag spelen. Verder kwam de middenvelder nog uit voor Aris Saloniki, sc Heerenveen, Vitesse en het Indonesische PSM Makassar.

Goede speler geweest?

  • Ja, zeker wel
  • Heb hem niet actief meegemaakt
132+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie