Haaland toont klasse bij Premier League-start

Foto: Haaland toont klasse bij Premier League-start

Manchester City heeft het Premier League-seizoen foutloos afgetrapt. De landskampioen boekte vrijdagavond een 0-3 overwinning bij Burnley en wie anders dan Erling Braut Haaland maakte het verschil.

Noorse spits scoort tweemaal tegen Burnley

Burnley promoveerde vorig seizoen als kampioen van het Championship naar de Premier League. Voor manager Vincent Kompany betekende dat een weerzien met de club waar hij grote successen behaalde als speler, maar ongetwijfeld had hij gehoopt op een andere start van het voetbalseizoen. Al vroeg maakte zijn team kennis met de klasse van Haaland.

Manchester City, dat vorige week na strafschoppen de Community Shield-wedstrijd tegen Arsenal na strafschoppen verloor, had vier minuten nodig om de ban te breken. Op aangeven van Rodrí werkte Haaland zijn eerste competitietreffer van het seizoen tegen de touwen. Burnley toonde veerkracht en maakte het de opponent lastig zat, maar opnieuw de Noor tekende vlak voor rust voor de 0-2.

In de tweede helft bleek Burnley niet bij machte om nog een vuist te maken tegen de sterrenformatie uit Manchester. Het elftal van Kompany deed nog wel pogingen om zich terug te knokken, maar de marge werd niet kleiner. Sterker nog, dankzij Rodrí werd het zelfs nog 0-3. Burnley eindigde de avond door toedoen van Anass Zaroury (rode kaart) met tien man.

Manchester City hield wel een domper over aan deze avond. Kevin De Bruyne viel vroegtijdig uit met een blessure.

Scoreverloop: 0-1 (4′) E. Haaland, 0-2 (36′) E. Haaland, 0-3 (75′) Rodrí

Gaat Haaland méér goals maken dan vorig seizoen?

  • Ja
  • Nee
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie