Haaland-drama voltrekt zich bij Manchester City

Foto: Haaland-drama voltrekt zich bij Manchester City

Erling Haaland was zaterdagavond tegen Chelsea duidelijk niet in vorm. De Noorse centrumspits kreeg een hoop kansen op het maken van een treffer, maar faalde keer op keer. Na afloop verdedigde Pep Guardiola hem echter.

Haaland scoort niet tegen Chelsea

Dat de Scandinaviër kan scoren, liet hij eerder dit seizoen al wel zien. In de Premier League stond hij in 19 duels op het veld, waarvan 18 wedstrijden als basisspeler, en was hij goed voor maar liefst 16 doelpunten en 5 assists. Haaland voetbalde in de Champions League 6-maal en zette in die duels 5 treffers en een assist op zijn naam.

Tegen Chelsea was het een ander verhaal. De Noor kreeg op meerdere momenten de gelegenheid om zijn ploeg te helpen, maar zijn vizier stond niet op scherp. Daardoor kwam Manchester City niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daniel Sturridge was na afloop bij Sky Sports zeer verbaasd: “Haaland heeft waarschijnlijk nog nooit zo’n dag gehad. Hij miste kansen, die hij normaal gesproken altijd maakt.”

Guardiola besloot zijn sterspeler te beschermen. “Ik heb 11 jaar gespeeld en 11 doelpunten gemaakt. 1 goal per seizoen”, vertelde hij aan de Engelse pers. “Ik ben niet de geschikte persoon om aanvallers adviezen te geven. We hebben veel kansen gecreëerd en de volgende keer zal hij weer scoren. Ik neem het hem niet kwalijk. Wij hebben het als team laten liggen in de eerste helft.”

Titelstrijd Manchester City met Arsenal en Liverpool

Door het puntverlies staat Manchester City op de ranglijst op 53 punten. Liverpool bezet de koppositie met 57 punten, terwijl Arsenal op de tweede plek staat met 55 punten. De ploeg van Guardiola heeft overigens nog wel een wedstrijd in te halen, waardoor deze nog altijd volop meedoet voor het Engelse landskampioenschap.

Blijft Haaland zijn hele leven voor Manchester City spelen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
5778+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie