Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Guardiola prijst trainerskeuze Bayern: “Heel positief over zijn werk”

Foto: Guardiola prijst trainerskeuze Bayern: “Heel positief over zijn werk”

Vincent Kompany staat op het punt om de nieuwe trainer te worden van Bayern Munchen. De oefenmeester moet overkomen van Burnley, waarmee de Belg opvallend genoeg mee gedegradeerd is uit de Premier League. Toch maakt dat volgens Manchester City-manager Pep Guardiola niet uit, die Kompany een geschikte keuze vindt voor Bayern.

Guardiola prijst Kompany aan bij Bayern München

Diverse Duitse media maakten al melding van een akkoord tussen Kompany en Bayern, maar de clubs moeten er nog uit zien te komen. Burnley zou inzetten op een forse transfersom, maar Bayern gaat daar vooralsnog niet mee akkoord. Voor zijn komst naar Burnley werkte Kompany als hoofdtrainer bij RSC Anderlecht.

De keuze van Bayern mag dan ook opvallend genoemd worden, maar Guardiola denkt daar anders over. “‘Die degradatie maakt niets uit”, vertelde de Spaanse oefenmeester op het persmoment voorafgaand aan de FA Cup-finale tegen Manchester United. “Ik ben blij dat hij aan Bayern wordt gelinkt. Ik ben zeer te spreken over hem en over zijn werk.”

Guardiola was zelf ook drie jaar werkzaam bij Bayern en ziet het wel zitten dat Kompany aangesteld wordt bij der Rekordmeister. “Ik ben heel positief over zijn werk, zijn persoonlijkheid, zijn kennis van het spel en de manier waarop hij met media omgaat. Bayern verdient het om de beste beslissing te nemen. Ik hou van die club om veel verschillende redenen.”

Is Kompany een goede keus van Bayern?

  • Ja, prima trainer
  • Nee, dat wordt niks
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie