Guardiola geeft signaal af aan topspeler: “Het team wacht niet op hem”

Foto: Guardiola geeft signaal af aan topspeler: “Het team wacht niet op hem”

Pep Guardiola verwacht meer van Jack Grealish. De Spaanse manager van Manchester City heeft toegegeven dat de buitenspeler momenteel niet in een al te beste vorm verkeert. Hij verwacht veel van hem in het FA Cup-duel met Luton Town dinsdagavond.

Guardiola streng voor Grealish

Grealish komt er dit kalenderjaar maar weinig aan te pas bij het sterrenensemble van City. De Engels international zit vaak op de bank, terwijl hij er ook uitlag met lichte blessure. Dinsdag mag Grealish het zeer waarschijnlijk weer eens laten zien vanaf het eerste fluitsignaal.

“Vorig seizoen kreeg hij veel minuten, dit seizoen is het iets minder”, stelde Guardiola tijdens het vooruitblikkende persmoment. “Dat is het verschil. Ik heb vanaf de eerste dag gezegd: ‘We hebben hem nodig. Hij heeft bijzondere kwaliteiten voor het team. Uiteindelijk hangt het van zijn eigen vorm af. Hopelijk kan hij de laatste drie maanden van het seizoen een goede prestatie neerzetten. Hij kreeg de kans in de belangrijke wedstrijd tegen Kopenhagen, maar raakte toen helaas al na twintig minuten geblesseerd.”

‘Dat kan ik ze niet geven’

Guardiola gaf Grealish meteen een waarschuwing mee. “Ik kan spelers geen drie of vier wedstrijden geven om het juiste ritme te vinden. Ze moeten zowel ritme zien te vinden als ze negentig of twintig minuten spelen. Het team wacht niet op hem.”

De kans is groot dat Grealish tegen Luton Town aan de aftrap verschijnt. “Dat is zeker mogelijk. Ik bepaal de opstelling niet heel ver van te voren als we veel wedstrijden in korte tijd spelen.”

Had je een hoger niveau van Grealish verwacht?

  • Eigenlijk wel
  • Nee hoor
156+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie