Grote zorgen in Utrecht: “Dit elftal kan zomaar degraderen”

Foto: Grote zorgen in Utrecht: “Dit elftal kan zomaar degraderen”

FC Utrecht kent een verschrikkelijke seizoenstart en staat slechts zeventiende op de Eredivisie-ranglijst. Clubman Ton du Chatinier maakt zich ernstige zorgen om de ploeg van Ron Jans.

Utrecht won slechts één keer in zeven duels

Zes van de zeven competitieduels werden tot dusver verloren door de Domstedelingen. Is het onmogelijk dat de Utrechters degraderen? “Degraderen? Dat kan niet gebeuren. FC Utrecht kan niet degraderen”, begint Du Chatinier in gesprek met Voetbal International, om daar al snel op terug te komen. Nou, dat zeiden ze eerder ook bij FC Twente en FC Groningen. Het kan dus wél. Ik maak me enorme zorgen. De enige manier om dit nu om te draaien is om in de winter gerichte versterkingen te doen. Ervaren spelers, geen jongens van 21 of 22 jaar. Als er één trainer is die het om kan draaien, dan is het Ron Jans. Dat geloof ik wel. Al zou ik niet graag in zijn schoenen staan. Dit elftal kan zomaar degraderen.”

Positie van Zuidam

Trainer Michael Silberbauer moest al snel het veld ruimen in De Galgenwaard. Tijdens de nederlaag tegen Almere City vroeg een deel van het publiek om het vertrek van technisch directeur Jordy Zuidam. Is dat de oplossing voor de club? “Waarom niet? Als de trainer niet functioneert, moet hij ook plaatsmaken. Deze selectie zit niet goed in elkaar en die heeft Jordy Zuidam samengesteld. Ik vind Jordy een aardig ventje, zeker. Hij heeft het ook goed gedaan met een paar uitgaande transfers. Maar nu is het gewoon een pleuriszooi.”

Leo van Veen, eveneens oud-trainer van Utrecht, ziet het minder somber in. “Degraderen? Nee, daar geloof ik helemaal niet in. Dit past wel een beetje bij FC Utrecht. In die jaren heb ik al best vaak meegemaakt dat het allemaal héél goed was, maar dat het uiteindelijk toch weer tegenviel. Nu gaat het de andere kant op”, stelde Mister FC Utrecht.

“Ik maak me in die zin geen zorgen. De competitie is pas net onderweg. Je degradeert echt niet zomaar even uit de Eredivisie. Geef het de tijd en de betere resultaten zullen volgen. Volendam vrijdag wordt zeker belangrijk.”

Kan dit Utrecht degraderen?

  • Echt wel
  • Nee, zeker niet
328+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie