Grote verbazing bij Genk over binnenhalen Ajax-talent

Foto: Grote verbazing bij Genk over binnenhalen Ajax-talent

Racing Genk heeft verbaasd gereageerd op het binnenhalen van toptalent Juwensley Onstein. De centrale verdediger komt over van Ajax, dat graag met de speler was doorgegaan.

Vertrek Onstein bij Ajax

De afgelopen vier seizoenen was Onstein op de toekomst te vinden, waarbij hij een goede indruk achterliet. De 16-jarige defensieve kracht had daarom bij Ajax kunnen blijven, maar vond het tijd voor een nieuwe uitdaging in zijn loopbaan. In België tekent hij direct een contract voor drie seizoenen, waarmee hij het vertrouwen krijgt.

Enthousiasme en verbazing Genk

De Belgische club laat hem aansluiten bij de Onder 18, waarna hij vanaf januari ook bij Jong Genk kan meedoen. Op deze manier probeert Genk het rustig op te bouwen en hem de komende jaren klaar te stomen voor het eerste team. Waar de komst van Onstein al een tijdlang in de lucht hing, is technisch coördinator Stijn Haeldermans zeer tevreden.

“Juwensley onderscheidt zich als centrale verdediger met zijn snelheid en fysieke présence, gecombineerd met technische bagage en goede voeten Hij durft te infiltreren en te spelen met ruimte in zijn rug. Kortom, een moderne centrale verdediger die perfect past in de Genkse voetbalvisie”, zo omschrijft hij de voetbalkwaliteiten op de clubwebsite.

Directeur opleidingen Roland Breugelmans is aangenaam verrast: “Doorgaans maken spelers de omgekeerde beweging. Het zegt iets over de reputatie die we met KRC Genk hebben opgebouwd in binnen- en buitenland. Dat we nu ook absolute toptalenten uit gelauwerde academies kunnen overtuigen van ons project, betekent een nieuwe stap in het verhaal dat we hier aan het schrijven zijn.”

Is de jeugdopleiding van Ajax nog goed genoeg?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
775+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie