Groningen zelfverzekerd richting De Kuip: ‘Niets te verliezen’

Foto: Groningen zelfverzekerd richting De Kuip: ‘Niets te verliezen’

Vanavond om 20:00 gaat FC Groningen op bezoek bij Feyenoord in De Kuip voor de halve finale van het bekertoernooi. De Rotterdammers zijn de favoriet voor de winst, maar bij Groningen zijn ze niet bang. Aanvoerder Leandro Bacuna is zelfverzekerd in aanloop naar het duel.

Groningen op bezoek in De Kuip

Zenuwen? Nee, die voelt Groningen-aanvoerder Bacuna allerminst. “Ik weet wat het is om te bekeren”, zegt de ervaren middenvelder zelfverzekerd. In 2015 speelde Bacuna met Aston Villa tegen Liverpool in de halve finale van de FA Cup. U raadt het al: Bacuna versloeg Liverpool. “Liverpool was toen ook een heel grote club, zeker groter dan Aston Villa. Dus waarom kan Groningen niet van Feyenoord winnen?”, vraagt de captain zich daarom af.

Bacuna is dit seizoen van grote waarden voor De Trots van het Noorden. Hij moet de jonge spelers in het elftal bij de hand nemen. “Ik weet hoe het werkt, dus het is de bedoeling dat ik die lessen meegeef”, zegt Bacuna over zijn sturende rol. “Vooral zorgen dat iedereen in het hoofd heel rustig is. Jongens moeten niet te gestrest zijn. Ze hebben bij Helmond Sport of TOP Oss uit gespeeld, en dan kom je opeens in de Kuip. Dat is wel een heel andere atmosfeer.”

Met Bacuna in charge gaat het vanavond tegen Feyenoord maar om één ding: winnen. De winnaar van het duel van vanavond treft NEC in de finale in april. Gaat Groningen het lukken om die finale te bereiken? “Het is een wedstrijd waarin we niets te verliezen hebben”, zegt Bacuna. ” En het blijft een wedstrijd, man tegen man, je moet gewoon zorgen dat je beter speelt dan je tegenstander”, besluit hij.

Bacuna is de beste speler van Groningen

  • Dat vind ik wel
  • Dat vind ik niet
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie