Groningen-trainer: ‘Met Alex Pastoor over Feyenoord gebeld’

Foto: Groningen-trainer: ‘Met Alex Pastoor over Feyenoord gebeld’

Dick Lukkien wil in het bekerduel met Feyenoord niets aan het toeval overlaten. De oefenmeester van de Groningers zette zijn wedstrijdplan nauwkeurig uit, vertelt hij aan de NOS. Daarbij kreeg hij hulp uit de Eredivisie. Alex Pastoor deelde zijn bevindingen met zijn collega-trainer.

Groningen speelt de halve finale in de beker

Trainer Lukkien ziet mogelijkheden voor zijn team donderdagavond, momenteel op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. tegen Feyenoord. In de afgelopen weken heeft hij wedstrijden gezien waarin de Rotterdammers het lastig hadden. Een van die wedstrijden is de wedstrijd tegen Almere City afgelopen zondag, waarin Feyenoord pas in de laatste twintig minuten het verschil maakte. Lukkien nam na die wedstrijd contact op met Almere-coach Alex Pastoor.

“Ik was benieuwd naar zijn plan en hoe hij dingen heeft ervaren”, vertelt Lukkien over het telefoontje naar zijn collega-trainer Pastoor. “Ik heb ook gekeken naar hoe Go Ahead Eagles en RKC het deden. Al die ploegen hebben het op hun eigen manier gedaan en waren er dichtbij. Wij gaan proberen daar een goede mix van te maken.”

Lukkien over strijdplan

“Hun avontuurlijke manier van spelen levert nogal eens ruimte op”, vervolgt Lukkien. “Hoe meer spelers je op de helft van de tegenstander hebt, hoe minder je er op je eigen helft hebt. Dat zijn ruimtes die zij laten. Ik vind het een prachtige instelling, maar het is wel iets waar wij gebruik van kunnen maken. Wij zullen Feyenoord op een slechte dag moeten treffen, omdat zij de favoriet zijn. Maar ik denk ook dat als wij de wedstrijd kunnen aanvliegen zoals wij denken dat te moeten doen, en een beetje geluk hebben, dat we er een echte wedstrijd van kunnen maken”, besluit de trainer.

Zou jij collega’s bellen om je strijdplan te verbeteren?

  • Ja, dat kan toch gewoon?
  • Nee, ik vind het een zwaktebod
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie