Glunderende Jansen ziet AZ-ontwikkeling: ‘Nooit in paniek geweest’

Foto: Glunderende Jansen ziet AZ-ontwikkeling: ‘Nooit in paniek geweest’

AZ-trainer Pascal Jansen verscheen na afloop van de 2-1 overwinning op Lazio met een grote glimlach voor de camera van ESPN. De oefenmeester was onder de indruk van zijn eigen ploeg en vond dat AZ zelfs met een grotere uitslag had kunnen winnen.

AZ op stoom

Tegenover ESPN liet Jansen weten erg blij te zijn met het optreden van zijn ploeg. “Ik heb heel erg genoten van mijn jongens, hoe ze de wedstrijd hebben gespeeld.” De oefenmeester genoot vooral van de wijze waarop zijn ploeg won. “Dit was een van de sterkste tegenstanders die we konden treffen en die hebben we behoorlijk bestreden, met een manier van spelen die past bij AZ.”

Ondanks dat Lazio op een 1-0 voorsprong wist te komen, raakte AZ volgens Jansen nooit in paniek. “Je kunt altijd tegen een teleurstelling aanlopen. Het is dan zaak dat je heel snel je rug recht en de afgesproken koers blijft volgen. Dat hebben de jongens keurig gedaan, want ik zag geen onrust in de ploeg ontstaan en we gingen gewoon door met het plan dat we hadden gemaakt.”

Volgens de oefenmeester had de score nog wel hoger kunnen uitvallen in het voordeel van AZ. “De uitslag had nog hoger kunnen zijn, we hebben behoorlijk wat kansen bij elkaar gespeeld. Maar ik ben ook blij met 2-1. Wat dit zegt over AZ? Dat dit team een enorme groei doormaakt gedurende het seizoen.”

Denk jij dat AZ de Conference League wint?

  • Ja
  • Nee
55+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie