‘Giménez-transfer zegen voor Feyenoord’

Foto: ‘Giménez-transfer zegen voor Feyenoord’

Arne Slot hoopt dat Feyenoord zich in de huidige transferperiode nog kan versterken. De oefenmeester zal in eerste instantie met de huidige spelersgroep het gat met koploper PSV willen verkleinen, maar sluit niet uit dat er nog nieuwe spelers bijkomen. Ook zet de oefenmeester de deur op een kier voor een uitgaande transfer van Santiago Giménez.

Lastige transferopgave voor Feyenoord

In gesprek met De Telegraaf geeft Slot aan dat er gekeken wordt naar versterkingen, maar dat dit geen eenvoudige opgave is. “Je bent altijd op zoek. Maar het is wel lastig. Het enige dat je erbij wil hebben in de winterstop is kwaliteit aan de bovenkant. Met de aantallen zit het meestal wel goed, ware het niet dat we nu natuurlijk vier spelers missen door de landentoernooien.”

Volgens de oefenmeester moet Feyenoord kijken naar spelers die echt extra kwaliteit toevoegen aan de huidige selectie. “De grootste uitdaging voor Feyenoord als club is hoe we net als de clubs waarmee we concurreren spelers kunnen gaan halen die al verder in hun carrière zijn en daardoor duurder zijn qua salaris. Ons salarishuis maakt het heel moeilijk om een speler met zulke kwaliteit te vinden. Maar we kijken natuurlijk wel.”

Raakt Feyenoord Giménez kwijt?

Daarnaast kan Feyenoord mogelijk Santiago Giménez kwijtraken in de huidige transferperiode. Een transfer die Slot niet lijkt te willen blokkeren. “Ik heb nooit gewerkt met dat ik ergens voor ga liggen. Als het het beste voor de club is dat hij verkocht wordt, dan is dat zo. Natuurlijk zal ik wel mijn argumenten geven, maar het is niet zo dat als Dennis (te Kloese, red.) mij ervan overtuigt dat het moet gebeuren, ik de dag erop mijn contract zal inleveren. Iedereen snapt natuurlijk dat wij liever aan het einde van het seizoen verkopen.”

Volgens Slot kan een transfer van de Mexicaan Feyenoord juist ook een stapje verder helpen. “Als er een bod komt dat niet te weigeren is, waardoor wij in de toekomst ook de salarissen en transfersommen kunnen gaan betalen, zoals de concurrentie doet, dan kunnen we als Feyenoord misschien ook weer een volgende stap maken. Die hebben we al gemaakt de afgelopen jaren, maar ik zou het prachtig vinden als we nog eens zo’n stap zouden kunnen zetten. Niet doordat een rijke sjeik is opgestaan, maar omdat we dat helemaal zelf hebben afgedwongen door voetbalprestaties.”

Moet Feyenoord Giménez in de winterstop laten gaan?

  • Ja, dat zou goed voor de club zijn
  • Nee, absoluut houden tot de zomer
2541+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie