‘Gigantisch Jordan Henderson-schandaal’

Foto: ‘Gigantisch Jordan Henderson-schandaal’

Jordan Henderson doet het niet slecht bij Ajax, maar Hugo Borst vindt de Engelse middenvelder een ‘gewetenloze uitvreter’. De columnist neemt het de Ajacied kwalijk dat hij in het verleden opkwam voor homorechten, om vervolgens naar een lhbt-onvriendelijk land als Saudi-Arabië te vertrekken.

‘Iedereen die een shirtje van Jordan Henderson draagt is een…’

Eerder stelde Borst al dat hij het onbegrijpelijk vindt dat Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq) tot de voorselectie van het Nederlands elftal behoort. In het Algemeen Dagblad schrijft hij over een discussie met een ‘man’: “Weliswaar pas 33 jaar, zei ik, maar vanwege Gini’s overbetaalde verblijf in een autocratisch bejaardenhuis, een oord waar rollatorvoetbal wordt gespeeld en waar je trouwens verplicht bent stenigingen of andere doodvonnissen te liken en de andere kant op te kijken als er arbeidsmigranten worden uitgebuit, is hij als voetballer een senior geworden, uitgerangeerd.”

Vervolgens werd het onderwerp ‘Henderson’ aangesneden (in de discussie dus): “Nog zo’n gewetenloze uitvreter. Ploeggenoot van Wijnaldum bij Al-Ettifaq. Nou, het levende bewijs toch! De man zei dat hij Henderson niet zo slecht vond. Demonstratief lachte ik hem uit. Meneer, Henderson is een dissonant op het middenveld van Ajax. Zoveel ervaring maar inmiddels zo uitgewoond dat-ie de kracht mist om constant te presteren. Dus: veel balletjes breed en terug. Zelden een bal vooruit.”

Homoseksuelen

“Henderson kwam ooit op voor de rechten van homoseksuelen”, gaat Borst verder. “En uitgerekend in een land waar alleen heteroseksualiteit is toegestaan gaat hij voetballen. Verraad. Terwijl hij op het middenveld de bal passt op Gini Wijnaldum worden er in Saoedi-Arabië homo’s vanwege hun andere seksuele voorkeur veroordeeld en gevangen gezet. Dan ben je, als aanvankelijke voorvechter van de LHBTIQ-gemeenschap, een hypocriet. En iedereen die nu een Ajax-shirtje draagt van Henderson is dat ook.”

Ben jij het met Borst eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
793+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie