‘Gigantisch Ajax-drama op WK van Oranje’

Foto: ‘Gigantisch Ajax-drama op WK van Oranje’

Het WK staat inmiddels toch echt voor de deur. Problematisch is dat alle Ajacieden in de Oranje-selectie in een ronduit belabberde vorm naar Qatar vliegen; analist Kenneth Perez zou Jurriën Timber, Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Daley Blind om die reden uit de startelf schrappen.

“Ik speel bijvoorbeeld niet met Timber, want de wedstrijd tegen Senegal is over een week en ik kijk ook naar hoe ze nu spelen”, opent Perez in Dit Was Het Weekend, op ESPN. “Bij spelers die in het buitenland actief zijn, kan ik dat wel iets minder beoordelen.”

De Roon en Luuk de Jong

De Deen kiest voor een middenrif met Frenkie de Jong, Marten de Roon en Cody Gakpo. “Frenkie de Jong is onze spil en De Roon staat ernaast om hem te ontlasten in het verdedigende gedeelte. Ik geloof dat het Nederlands elftal veel controle moet kunnen houden als ze de bal hebben en dat kan De Roon heel erg goed. Dan lopen we niet zo snel in de val.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Voorin zou Perez tot slot ‘gewoon’ Memphis Depay opstellen, ondanks diens fitheidsproblemen. “De bondscoach zegt dat het niet mogelijk is en dat hij alleen kan invallen, maar ik zeg dat hij in de basis kan starten. Het zou voor een helft kunnen zijn, maar hij is zó belangrijk voor het elftal. Als het enigszins kan, moet je het doen. Luuk de Jong staat er dan nog naast als aanspeelpunt, zodat het Nederlands elftal over de grond kan spelen en de vallende bal op De Jong kan gebruiken.

De basisformatie van Kenneth Perez: Bijlow; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké, Malacia; De Roon, Frenkie de Jong, Gakpo; Luuk de Jong, Memphis.

Goede opstelling zo?

  • Ja, doen
  • Nee, niet doen
2276+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie