‘Gigabedrag voor Dávid Hancko’

Foto: ‘Gigabedrag voor Dávid Hancko’

De kans is best groot dat Dávid Hancko het over een paar maanden voor gezien houdt bij Feyenoord. In de winterstop trok Paris Saint-Germain al aan zijn mouw en nu wordt de Slowaak in verband gebracht met Napoli. De vraag is vooral: hoe hoog valt het transferbedrag uit?

40 miljoen euro voor Feyenoord-stopper Dávid Hancko?

Volgens La Gazzetta dello Sport hebben de bovengenoemde Italianen het geprobeerd met twintig miljoen euro, maar volgens ESPN is dat véél te weinig. Hancko is namelijk een linksbenige centrale verdediger en die zijn best zeldzaam.

“In een ideale wereld start je met een rechtsbenige rechter centrumverdediger en een linksbenige linker centrumverdediger. Alleen stuit je dan al snel op een cruciaal probleempje: er zijn aanzienlijk meer competente rechtsbenige verdedigers te vinden dan defensief sterke linkspoten”, lezen we. “Vandaar dat er geregeld een biedingsoorlog plaatsvindt, wanneer een goede linksbenige centrumverdediger beschikbaar is voor een transfer.”

Gvardiol, Aké en co

ESPN vervolgt: “Dat liefst drie van de zes duurste linksbenige centrumverdedigers ooit in de voorbije twee zomers transfereerden – en dat marktleider Manchester City verslaafd is aan lefties in de achterhoede – illustreert dat topclubs zich steeds bewuster worden van de schaarste van dit type verdediger. Tel daarbij op dat Hancko evenals Josko Gvardiol, Nathan Aké, Lisandro Martínez en Micky van de Ven ook uit de voeten kan als (reserve-)linksback, en je kan niet verrast opkijken als de Slowaak van Feyenoord volgend jaar een plekje inneemt in de recordlijst.”

Die recordlijst (van duurste linksbenige centrumverdedigers) waar de omroep het over heeft ziet er zo uit: op één staat Gvardiol, die voor negentig miljoen euro van RB Leipzig naar City transfereerde. En daarachter vinden we de namen van Aymeric Laporte (65 miljoen, City), Martínez (57,4 miljoen, Manchester United), Aké (45,3 miljoen, City), Mangala (45 miljoen, City) en Van de Ven (veertig miljoen, City). Komt Hancko écht in dit lijstje terecht, dan moet er dus minimaal veertig miljoen euro voor hem afgetikt worden!

40 miljoen?

  • Goed bedrag
  • Te veel
  • Te weinig
1567+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie