Gewelddadige Feyenoord-fans ‘shockeren’ Midtjylland

Foto: Gewelddadige Feyenoord-fans ‘shockeren’ Midtjylland

Feyenoord speelde donderdagavond teleurstellend gelijk tegen FC Midtjylland. De Rotterdammers gaven een 0-2 voorsprong uit handen en zagen de Denen in de slotfase nog langszij komen. Hoewel de Denen toch nog een punt pakten is men vooral ontstemd over het gedrag van de Feyenoord-aanhang.

Naar verluidt zaten er minstens duizend Feyenoord-supporters in de thuisvakken van de club. Dat tot ontsteltenis van de supporters van de thuisclub, die vroegen om tekst en uitleg. Veiligheidsmanager Preben Rokkjær stelde na afloop van het duel er weinig aan te kunnen doen. “We hebben vooraf geen kaarten verkocht aan Nederlanders, maar ze hebben Denen gevraagd om een kaart voor ze te kopen. Daar kun je jezelf moeilijk tegen wapenen. We hebben vooraf twee keer zoveel mensen ingezet als dat we normaal zouden doen. We hebben een goed gesprek gehad met Feyenoord en de politie.”

Agressieve Feyenoord-fans

Rokkjær zegt vooral geschrokken te zijn van het agressieve gedrag van de Feyenoord-fans. “Supporters zonder kaarten hebben de ingang bestormd om binnen te komen. We konden geen manier vinden om ze buiten te houden. Het is schandalig dat een team als Feyenoord met hun supporters naar Denemarken komt en zich zo gewelddadig gedraagt.”

De veiligheidsmanager zegt genoeg er aan gedaan te hebben om incidenten te voorkomen. “We hebben samengewerkt met Feyenoord en de politie. We hebben twee keer zoveel mensen ingezet. Het was de grootste veiligheidsoperatie die we ooit op ons hebben genomen. Ik wil erbij zeggen dat we een voetbalclub zijn en geen defensieleger.”

TIP: Pak 1.6x je inzet bij een thuiszege van Feyenoord op Midtjylland!

 

Moet de UEFA Feyenoord-fans niet meer toelaten tijdens uitduels in Europa?

  • Ja, dan krijg je ook geen ongeregeldheden meer
  • Nee, alleen moet de controle en beveiliging wel beter geregeld worden bij clubs
445+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie