Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Gerry Hamstra aan de slag bij PEC Zwolle

Foto: Gerry Hamstra aan de slag bij PEC Zwolle

Gerry Hamstra gaat aan de slag als technisch directeur bij PEC Zwolle, zo maakt de Eredivisie-club bekend op de vrijdagavond. Nog niet zo heel lang geleden was de desbetreffende beleidsbepaler nog technisch manager bij Ajax, waar hij een tandem vormde met Klaas-Jan Huntelaar.

Gerry Hamstra nieuwe technisch directeur PEC Zwolle

“Gerry Hamstra is de nieuwe technisch directeur bij PEC Zwolle”, lezen we op de officiële clubsite van de Zwollenaren. “De 53-jarige Groninger tekent voor twee seizoenen en begint per direct aan zijn nieuwe avontuur in Zwolle. Hamstra heeft zijn sporen in de voetballerij meer dan verdiend. In het verleden werkte hij als hoofdtrainer o.a. bij FC Emmen en daarnaast was hij vijf jaar lang verantwoordelijk voor het technisch beleid bij sc Heerenveen. Het meest recent werkte Hamstra bij Ajax in de rol van technisch manager.”

Xander Czaikowski, de algemeen directeur bij PEC, is blij met de komst van Hamstra: “Met Gerry voegen we in één klap enorm veel ervaring toe aan onze organisatie. Door zijn verleden bij clubs als sc Heerenveen, FC Emmen, Vitesse en Ajax heeft hij een enorm netwerk opgebouwd en dat komt natuurlijk van pas in zijn nieuwe functie. In samenspraak met de technische staf, technisch manager Mark Coonen en het scoutingapparaat ligt de focus van Gerry vanaf dit moment op het samenstellen van een zo sterk mogelijke selectie voor volgend seizoen. Daarbij wens ik Gerry met zijn team natuurlijk alle succes toe.”

“Heel veel zin”

Ook Hamstra zelf heeft zin in zijn nieuwe klus: “Ik heb heel veel zin om bij PEC Zwolle aan de slag te gaan. Dat deze club enorm leeft is afgelopen zondag bij het afscheid van clubicoon Bram van Polen nog maar eens duidelijk geworden. De club heeft zich afgelopen seizoen onder Johnny Jansen op knappe wijze weten te handhaven. We gaan direct hard aan de slag om optimaal te presteren en heb er alle vertrouwen in dat we dit samen met alle collega’s gaan realiseren.”

Goede keuze?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
25+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie