Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

GelreDome-eigenaar kritisch op mogelijke Vitesse-redder: “Zijn ego oppoetsen”

Foto: GelreDome-eigenaar kritisch op mogelijke Vitesse-redder: “Zijn ego oppoetsen”

Vitesse hoeft geen medewerking te verwachten van het GelreDome om financiele ademruimte krijgen. Zo is de eigenaar van het stadion, Michael van de Kuit, niet van plan mee te werken aan het voorstel dat Maasbert Schouten heeft met de Arnhemse club.

GelreDome-eigenaar Michael van der Kuit heeft weinig goede woorden over voor Maasbert Schouten

Schouten heeft twaalf miljoen over voor Vitesse, maar stelt als voorwaarde dat de club break-even gaat draaien. Om dat te kunnen halen, is volgens hem verlaging van de stadionhuur nodig.

“Het plan om met een sluitende begroting te werken, is op zich prima”, reageerde Van de Kuit bij Voetbal International. “Maar het zal nooit gebeuren, want de beste man heeft het geld niet voor Vitesse. Als hij geld zou hebben, dan zou hij ook de huur kunnen betalen. Hij probeert zich nu als groot redder te manifesteren, maar weet dat ik als verhuurder nooit de huur zal verlagen. Daarom kan hij zijn plannen presenteren en ego oppoetsen. Meer is het niet.”

“Wij zouden het jammer vinden als Vitesse verdwijnt”, vervolgde Van de Kuit. “Maar na de huuropzegging door Vitesse, zes jaar geleden, hebben we daar al rekening mee gehouden. Uiteraard hebben we toen een plan B gemaakt. Dat kan dan weer uit de kast.”

“Hij heeft het gedoe veroorzaakt”

Van de Kuit heeft nog een advies Schouten, die in het verleden eerder Vitesse-eigenaar was: “Als hij nu zo graag die club wil overnemen, laat hem dan eerst die miljoenen die hij er destijds aan heeft verdiend terugstorten. Dat is wel het minste wat hij kan doen. Want laten we eerlijk zijn, Maasbert Schouten heeft al het gedoe rond Vitesse veroorzaakt door de verkoop aan Jordania.”

Snap je zijn houding?

  • Jawel hoor
  • Nee, kan best wat flexibeler zijn
926+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie