‘Gefrustreerde’ Brobbey dankt broers: “Ik ben een slimme jongen…”

Foto: ‘Gefrustreerde’ Brobbey dankt broers: “Ik ben een slimme jongen…”

Brian Brobbey leidde de wederopstanding in van Ajax in het Conference League-duel met FK Bodø/Glimt. De spits leek op weg naar de 1-2, maar werd onderuit getrokken in het strafschopgebied. Een penalty en een rode kaart voor de Noren was het gevolg. Branco van den Boomen benutte het buitenkansje, waarna Steven Berghuis nog voor 2-2 zorgde. Brobbey, die niet te spreken was over de arbitrage, zag dat zijn ploeg het moeilijk had tegen de stugge Noren.

Reactie Brian Brobbey op Ajax – Bodø/Glimt

Brobbey vocht tijdens de wedstrijd al de nodige duels uit met de Noorse verdedigers, maar kon niet altijd rekenen op help van de arbitrage. “Dat is wel frustrerend”, erkende de Ajax-spits tegenover ESPN. “Maar ik moet de focus houden en mijn koppie erbij houden. Dan gaat het allemaal vanzelf.”

Dat de arbitraire beslissingen niet allemaal zijn kant opvielen deerde Brobbey uiteindelijk naar eigen zeggen niet veel. “Ik ben rustiger geworden. Mijn broers spreken heel veel met mij, dat ik moet stoppen met dat schreeuwen tegen de scheidsrechter. Ik stond vandaag ook op scherp… Ik ben een slimme jongen, daar hoef je je niet druk om te maken”, grapte de Oranje-international.

Ajax moet afspraken nakomen

Brobbey constateerde ook dat er nog werk aan de winkel is voor Ajax wil het volgende week de Noren verslaan. “Het was een heel lastige wedstrijd. We kwamen niet goed onder hun druk uit en zij hebben een heel goed voetballend team. We moeten ons koppie erbij houden tijdens de return en onze afspraken nakomen.”

Is Brobbey momenteel de beste man bij Ajax?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
303+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie