Geen winnaar bij Ajax-PSV, ‘plaaggeest’ De Jong wel dichtbij

Foto: Geen winnaar bij Ajax-PSV, ‘plaaggeest’ De Jong wel dichtbij

De topper tussen Ajax en PSV van zaterdagavond heeft geen winnaar gekregen. De Amsterdammers schoten uit de startblokken en kwamen al vrij snel op een 1-0 voorsprong via Steven Berghuis, maar daarna maakte Luuk de Jong er 1-1 van. In de tweede helft waren er grote kansen voor beide ploegen, maar ‘plaaggeest’ De Jong was het dichtst bij de winnende treffer. Hij raakte namelijk de kruising.

Luuk de Jong raakt aluminium, gelijkspel bij Ajax tegen PSV

Oefenmeester John van ‘t Schip van de thuisploeg had zijn team nog zó op het gevaar van De Jong (en dan vooral door de lucht natuurlijk) gewezen. Daarom was hij blij met de terugkeer van Josip Sutalo na een blessure: “Sutalo is een van onze betere koppers, die zal voor het grootste gedeelte met De Jong te maken krijgen. Maar Hato mogelijk ook, het ligt eraan waar De Jong positie kiest. Ze moeten in ieder geval goed met elkaar communiceren.” Die ‘goede communicatie’ kon de PSV-spits niet onschadelijk maken.

Daarvóór was Ajax echter al op voorsprong gekomen: Berghuis stuurde Brian Brobbey weg met een schitterend passje (met de buitenkant van zijn schoen), maar de ‘spits in vorm’ werd naar de zijkant gedrongen. De bal kwam echter weer bij Berghuis terecht, die Walter Benítez klopte. Heel lang kon het Amsterdamse publiek echter niet van de voorsprong genieten, en bij de 1-1 ging er nogal wat mis bij de thuisploeg. Sutalo stapte bijvoorbeeld verkeerd in, Taylor wandelde en rende niet en De Jong kwam voor zijn man en tikte de gelijkmaker tegen de touwen.

1-2 of 2-1

In de tweede helft ging het gelijk op. De krachten leken een beetje weg te vloeien bij PSV, dat een aantal belangrijke spelers miste (Guus Til, Joey Veerman, Malik Tillman, Ricardo Pepi en Noa Lang). De Eindhovenaren waren wél heel erg dicht bij de 1-2, want De Jong was een plaag voor de Ajax-verdedigers, torende boven zijn tegenstanders uit maar raakte het aluminium.

Ook de Amsterdammers hadden echter nog kunnen winnen, Brobbey kreeg nog een grote mogelijkheid en in de slotfase had Kenneth Taylor er eigenlijk 2-1 van moeten maken, maar de middenvelder had het vizier niet op scherp staan.

Scoreverloop: 1-0 (19′) S. Berghuis, 1-1 (34′) L. de Jong

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie