Geblesseerde AZ-huurling mist laatste gedeelte seizoen

Foto: Geblesseerde AZ-huurling mist laatste gedeelte seizoen

Peter Vindahl kan voorlopig niet in actie komen. De door AZ verhuurde doelman liep bij 1. FC Nürnberg een knieblessure op.

Verhuurde Vindahl raakt geblesseerd

Vindahl kwam in Alkmaar niet meer in het stuk voor, waardoor hij in januari verhuurd mocht worden. De 25-jarige sluitpost maakte de tijdelijke move naar de 2. Bundesliga, om bij Nürnberg speelminuten te maken. Dat lukte direct, maar door zijn opgelopen knieblessure staat Vindahl de rest van het seizoen vermoedelijk buitenspel.

Scheurtje binnenband

Het ging mis door een botsing in de wedstrijd tegen 1. FC Kaiserslautern met ploegmaat Christopher Schindler. Vindahl liep hierdoor een scheurtje aan de binnenband van de knie op. De verdediger liep met een gescheurde kruisband een nog heel wat stevigere kwetsuur op.

Vindahl maakte in de zomer van 2021 de overstap van Nordsjaelland naar AZ. De Deen wist als eerste doelman niet te overtuigen en kwam in het tweede seizoen op de bank terecht. De concurrentiestrijd met Hobie Verhulst werd verloren, terwijl de huidige nummer vier van de Eredivisie afgelopen winter met Mathew Ryan een nieuwe nummer één haalde. Seizoen voor Vindahl om (tijdelijk) te vertrekken. In het AFAS Stadion ligt hij nog vast tot medio 2025.

AZ Alkmaar
FC Emmen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 mei 2023 20:00.

Verdient hij nog een kans in Alkmaar?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, niet goed genoeg
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie