Fraser benieuwd naar strijdplan Ajax: “Hun uitgangspositie is overleven”

Foto: Fraser benieuwd naar strijdplan Ajax: “Hun uitgangspositie is overleven”

RKC Waalwijk en Ajax spelen woensdagavond de resterende negen minuten uit van het gestaakte duel van eerder. Door de botsing tussen Brian Brobbey en Etiënne Vaessen en de gevolgen daarvan, kon de wedstrijd op 30 september niet uitgespeeld worden. Hoe bereid trainer Henk Fraser zijn ploeg voor op zo’n kort restant? En wat verwacht hij van Ajax?

RKC en Ajax spelen woensdag 9 minuten uit

Terugkomen voor een paar minuten voetbal, dat is voor Fraser als coach niet helemaal nieuw: dat gebeurde vorig jaar ook toen hij met Sparta Rotterdam naar Vitesse moest. “Toen stonden we met 0-1 voor, dat was een andere situatie”, blikte de 57-jarige oefenmeester terug tegenover Voetbal International. “We moesten toen de voorsprong verdedigen, nu moeten we op jacht naar de gelijkmaker. Ik weet dat Vitesse-trainer Thomas Letsch destijds riep dat hij dacht dat het nog wel 1-1 of zelfs 2-1 kon worden. Dat motiveerde ons wel, dat heb ik toen wel gebruikt. Dergelijke uitspraken ga je nu van mij niet horen dus, ik weet hoe het werkt.”

Ander Ajax dan destijds

“Ik weet nog hoe wij het toen over de streep trokken, dus ik kan me een beetje voorstellen hoe ze bij Ajax denken. Wij moeten gewoon zorgen dat we een plan hebben, we hebben niets te verliezen”, vervolgde Fraser, die gemerkt heeft dat er in Amsterdam het nodige veranderd is in de tussentijd. “We zullen een ander Ajax treffen dan toen Wat andere namen denk ik en in ieder geval een andere ploeg qua vorm. Toen was het minder stabiel, ze staan er nu beter voor.”

“Het zijn zes minuten officiële speeltijd plus drie extra minuten”, weet Fraser. “Dat hebben ze al gecommuniceerd. Dat vind ik best apart trouwens. Slechts drie minuten extra, dat is de tijd die er voor de wissels staat. Daar had nog wel iets bij gekund. Misschien dat er in de officiële resterende minuten nog aanleiding is om er iets bij te doen. Ik denk dat je in dat tijdsbestek zeker twee à drie kansen, misschien wel vier, moet kunnen krijgen. Ik denk niet dat ballen richting Michiel Kramer en David Min – die allebei al in het veld stonden – pompen per se het recept is. Wij hebben een ploeg die van voetbal uitgaat en die op die manier aan mogelijkheden komt. Dat zal ook nu het uitgangspunt zijn. Ik ben ook heel benieuwd hoe Ajax het gaat doen. Hun uitgangspositie is overleven.”

Gaat 2-3 ook de eindstand worden?

  • Verwacht ik wel
  • Nee, er valt minimaal nog één goal
405+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie