‘Feyenoorder in de zomer naar Europese top’

Foto: ‘Feyenoorder in de zomer naar Europese top’

Feyenoord neemt na dit seizoen vrijwel zeker afscheid van Mats Wieffer. Na de Europa League-wedstrijden tegen AS Roma heeft Wim Kieft geen bedenkingen meer.

Kieft verwacht toptransfer voor Wieffer

“De frustratie en teleurstelling over het derde mislukte avontuur van Feyenoord tegen AS Roma valt te begrijpen”, schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf. “Als je uitzoomt, dan hoef je niet staan te kijken van de uitschakeling vanwege het veel ruimere budget in Rome, de Serie A als grotere competitie en de aantrekkingskracht van AS Roma op individuele topspelers. Vanwege de beperktere financiële armslag is dit ongeveer Feyenoords plafond.”

“Moet Feyenoord zich druk maken als de huidige rol in Nederland en Europa de rol is die de club in de toekomst vervult? Of moet je een plaats in de Europese top najagen?”, vervolgt de oud-international. “Realistisch gezien is dat een onmogelijke uitdaging. De financiële kloof met de top van Europa is te groot en je speelt in de Eredivisie, wat voor internationale toppers niet de beloofde competitie is.”

Middenvelder absolute uitblinker bij Feyenoord

Kieft verwacht dat een aantal Feyenoorders een mooie transfer tegemoet gaat. “Hartman en Geertruida zijn prima spelers, terwijl Beelen een goede indruk maakt als centrale verdediger. Wieffer heeft de meeste potentie van allemaal en ontpopt zich tot de leider. Al zullen sommigen beweren dat hij nogal moeilijk beweegt. Met zijn motoriek valt dat voor te stellen en lijkt hij eerder traag en weinig spectaculair.”

“Toch is hij snel, fysiek sterk, kan goed koppen en is comfortabel aan de bal. Door zijn stormachtige ontwikkeling is Wieffer de beste Feyenoorder. Automatisch kom je dan op de radar bij Europese topclubs zoals eerder bleek uit de uitgelekte interesse van Atlético Madrid”, aldus Kieft. Zijn conclusie is dan ook duidelijk: Wieffer is na dit seizoen niet meer te behouden.

Eens met Kieft?

  • Ja
  • Nee
408+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie