Feyenoorder blikt terug: “Was al aan het kijken of ik verhuurd kon worden”

Foto: Feyenoorder blikt terug: “Was al aan het kijken of ik verhuurd kon worden”

Luis Sinisterra kwam in zijn eerste seizoen bij Feyenoord nauwelijks aan de bak. Dit seizoen is dat anders en speelde de Colombiaanse aanvaller zich in het elftal. Hij had veel profijt van de komst van Jaap Stam.

Vorig seizoen kwam Sinisterra tot slechts vijf wedstrijden in de Eredivisie. Giovanni van Bronckhorst koos voor andere spelers. “Hij vond dat ik er nog niet klaar voor was. Stam zag het wel meteen in me zitten. Jaap is voor mij een belangrijk persoon geweest. Je bent in het leven altijd afhankelijk van kansen en hij gaf me die. Precies op het goede moment”, blikt de 20-jarige Zuid-Amerikaan terug in gesprek met Voetbal International.

Voordat Stam de eindverantwoordelijk in De Kuip werd, was Sinisterra al een plannetje aan het smeden voor de toekomst. “In nog een jaar niet spelen had ik geen zin. Ik was daarom stiekem al aan het kijken of ik niet kon worden verhuurd, ofzo. Ik wilde serieus genomen worden. Stam maakte me belangrijk, dat dat plan kon de ijskast in. Ik had dan ook echt moeite met zijn vertrek. Eindelijk een trainer die het in me zag zitten, ging-ie al na een paar maanden weg.” 

Sinisterra zal Stam niet snel vergeten, ondanks dat de ex-verdediger een zware tijd kende in Rotterdam. “Ik ben hem gewoon eeuwig dankbaar, hij heeft mij echt geholpen. Dankzij Jaap gingen alle deuren open. Ik hoop hem in de toekomst ooit weer een keer tegen te komen. Gelukkig ziet Dick Advocaat het ook in me zitten.”

Maakte Gio een fout door Sinisterra niet op te stellen?

  • Ja, dat blijkt nu
  • Nee, hij was er nog niet klaar voor
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie