FEYENOORD is maatje TE GROOT en CHAMPIONS LEAGUE | SN Weekly met Anouk Hoogendijk #19

Foto: FEYENOORD is maatje TE GROOT en CHAMPIONS LEAGUE | SN Weekly met Anouk Hoogendijk #19

De nieuwe aflevering van SN Weekly staat in het teken van twee wedstrijden: de Champions League-kraker tussen de Ajax Vrouwen en AS Roma, waarop vooruitgeblikt wordt door trainster Suzanne Bakker herself, én de Rotterdamse derby in de Eredivisie tussen Excelsior en Feyenoord. Luigi Bruins speelde voor beide clubs en is dus dé aangewezen persoon om presentatrice Anouk Hoogendijk te vertellen hoe de verhoudingen precies liggen.

Ingrediënten SN Weekly aflevering 19: AS Roma-Ajax met Suzanne Bakker en Excelsior-Feyenoord met Luigi Bruins

First things first, want Roma-Ajax staat morgenavond (donderdag) al op het programma. De Ajax Vrouwen wonnen hun Champions League-debuutwedstrijd knap van Paris Saint-Germain met 2-0, maar dat goede begin moet nu een vervolg krijgen in de Italiaanse hoofdstad Rome. Bakker noemt Roma ‘een ploeg die het in Italië enorm goed doet’: “Een ploeg ook met ervaring, met veel snelheid voorin, een paar speelsters die actief zijn voor de Italiaanse nationale ploeg.”

‘Feyenoord is een maatje te groot’

Daarna wordt de Rotterdamse derby gespeeld in het Van Donge & De Roo Stadion. Bruins was actief in De Kuip, maar ook in Kralingen. Waar voelt hij zich meer thuis? “Excelsior is mijn thuis. Ik stapte daar als zesjarige jongen binnen, debuteerde op mijn zeventiende en sloot er ook af. Dus voor mij is dat echt mijn thuis. Maar als je een jongen bent in Rotterdam en je moet voor een club zijn, dan kies je er eentje die bovenin meedraait. En dat was Excelsior dus niet, dan ben je automatisch ook voor Feyenoord.”

Wat verwacht hij van het onderonsje? “Feyenoord is denk ik op papier, maar ook in de praktijk, een maatje te groot. Dat is verder ook geen schande. En ik moet zeggen: Excelsior doet het op het moment super-, supergoed.”

SN Weekly

In SN Weekly blikt presentatrice Anouk Hoogendijk samen met jou terug op de afgelopen voetbalweek en vooruit op al dat ‘voetbalmoois’ wat komen gaat. SN Weekly komt elke dinsdag online op het YouTube-kanaal van SoccerNews.nl en daar wil jij natuurlijk als allereerste bij zijn! Abonneer je daarom nú op ons kanaal!

Zie jij Excelsior van Feyenoord winnen?

  • Ik wel
  • Ik niet
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie