‘Feyenoord gaat voor dubbelslag’

Foto: ‘Feyenoord gaat voor dubbelslag’

Feyenoord hoopt komende zomer een leegloop te voorkomen nu Arne Slot vertrekt naar Liverpool. Onder meer voor Dávid Hancko is veel belangstelling, maar mogelijk houdt de komst van Brian Priske een vertrek van de Slowaakse sterkhouder tegen. De Deen werkte nog samen met Hancko bij Sparta Praag.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Houdt Priske Hancko aan boord bij Feyenoord?

De 47-jarige Priske hoort bij de overgebleven kandidaten voor de opvolging van Slot en staat momenteel nog onder contract bij Sparta Praag. Daar streek de Deen in de zomer van 2022 neer in Praag, waar hij twee landstitels wist te winnen en dit seizoen zelfs de dubbel. Een topprestatie gezien Sparta Praag al negen jaar zat te wachten op een nieuwe titel.

Hancko maakte Priske nog enkele maanden mee bij Sparta Praag voordat hij naar Feyenoord vertrok. “Hancko was destijds al onder de indruk van de aanvallend ingestelde trainer, die zijn visie en speelwijze goed kon overbrengen op de spelers van Sparta Praag. Na zijn vertrek uit Praag heeft de centrale verdediger van de Rotterdammers op de voet kunnen volgen hoe succesvol de periode van Priske bij zijn oude club werd”, schrijft De Telegraaf. De komst van Priske zou dan ook een mogelijk langer verblijf van Hancko kunnen betekenen.

Buitenlandse trainer voor Feyenoord

De ochtendkrant stelt dat Feyenoord zo goed als zeker een buitenlandse trainer gaat aanstellen en dat Priske een van de kandidaten is. “Alle drie de kandidaten komen uit het buitenland, maar directeur Dennis te Kloese zal in de komende dagen nog geen klap op de zaak geven. Hij verblijft zelf in het buitenland, was de voorbije dagen als speciale gast op de bruiloft van Feyenoord-spits Santiago Gimenez en heeft aangegeven dat hij de lange en zorgvuldige zoektocht naar een geschikte coach niet opeens gaat overhaasten.”

Volgens de krant past Priske perfect in de profielschets van Te Kloese. “Hij heeft wat meer ervaring – Feyenoord ging om die reden nog niet in zee met Robin van Persie – en is als sinds 2011 in het trainersvak. Zeven seizoenen als assistent en sinds vijf jaar hoofdtrainer van achtereenvolgens Midtjylland, Royal Antwerp en Sparta Praag. Als speler had hij ook geen onverdienstelijke carrière. Hij was vijftien jaar profvoetballer, speelde tussen 2003 en 2008 voor Genk en Club Brugge, waardoor hij ook bekend is met de Nederlandse taal. Tussendoor kwam hij ook nog een jaartje uit voor Portsmouth in Engeland, los van vijf Deense clubs die hij diende.”

Gaat Hancko bij Feyenoord blijven?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
2370+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie