‘Feyenoord-droom verpest door oliesjeiks’

Foto: ‘Feyenoord-droom verpest door oliesjeiks’

Dirk Kuijt keerde in zijn nadagen terug bij Feyenoord, Robin van Persie ook, maar Georginio Wijnaldum koos voor het grote geld van Saudi-Arabië. Kees Luijkx snapt dat niet, zegt hij in het programma Voetbalpraat. Wat hem betreft had de middenvelder voor een comeback in De Kuip moeten gaan.

‘Georginio Wijnaldum had Feyenoord moeten kiezen’

“Ik had voor Feyenoord gekozen”, begint de oud-voetballer. “Tuurlijk man. Zakken gevuld, nog een paar jaar bij Feyenoord… Een leidersrol daar pakken. Zeker weten.” Luijckx denkt echter niet dat Wijnaldum écht een keuze had: “Ik denk dat hij vastzat in de klauwen van de oliesjeiks. Hij stond gewoon onder contract bij Paris Saint-Germain. Die zeiden: we laten jou niet gaan onder de tien miljoen euro. Dan is er nog maar een type club dat voor jou op de markt komt: een club uit de zandbak.”

Gini is nu terug bij het Nederlands elftal, waar hij volgens Leo Driessen als een soort verlosser is binnengehaald. De commentator snapt daar geen snars van: “We hebben al spelers zoals hij, we hebben al veel middenvelders. En hij heeft er zelf voor gekozen om ‘uit het zicht’ te gaan spelen. Ik snap niet waarom er mensen naar hem zijn gestuurd.”

‘Het was te veel voor Feyenoord’

Wijnaldum vertelde onlangs in gesprek met De Telegraaf: “PSG vroeg een transfersom van tien miljoen euro en dat gevoegd bij mijn persoonlijke eisen was te veel voor Feyenoord. Of ik had zoveel moeten inleveren, maar daar heb ik niet voor gekozen. Dat ik vervolgens voor Al-Ettifaq in Saoedi-Arabië heb gekozen, is omdat er geen andere interesse was voor mij. Steven Gerard was degene die me als eerste belde en nadat beide clubs een akkoord hadden over de transfersom ben ik tot een akkoord gekomen.”

Had hij Feyenoord moeten kiezen?

  • Ja
  • Nee
387+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie