FC Utrecht komt met historisch nieuws naar buiten

Foto: FC Utrecht komt met historisch nieuws naar buiten

FC Utrecht heeft op de clubwebsite bekendgemaakt dat het vanaf deze maand eigenaar is van het Stadion Galgenwaard. De aandeelhouders en directie zien daarmee hun grote droom uitkomen.

FC Utrecht bereikt deal over aankoop

Al een langere periode was de eredivisionist met Galgenwaard Onroerend Goed BV in onderhandeling over de aankoop van de thuisbasis. Hoewel de gesprekken over een lange periode liepen, is er intussen witte rook. FC Utrecht heeft de overeenkomst te danken aan een uitgifte van aandelen door bestaande aandeelhouders, waaronder Frans van Seumeren.

Enthousiasme over eigenaarschap Galgenwaard

Het is voor FC Utrecht vooral financieel uitstekend nieuws, omdat het voortaan geen huursom meer op tafel hoeft te leggen om in de Galgenwaard wedstrijden af te werken. Bovendien heeft het de mogelijkheid om het stadion te verhuren, zodat het extra geld in het laatje kan brengen. Algemeen directeur Thijs van Es sprak op de officiële website dan ook enthousiast over de deal.

“Een fantastische ontwikkeling, dat we eigenaar worden van onze thuisbasis, ons stadion”, zo stelt Van Es. “We zijn onze aandeelhouders zeer erkentelijk dat zij dit mede mogelijk hebben gemaakt door extra financiën beschikbaar te stellen. Ook nu we nog geen zwarte cijfers kunnen overleggen, is het belangrijk om de langetermijnvisie te blijven volgen om de club te laten groeien.”

“Daarnaast gaan we vanaf 2024 de stoeltjes in het stadion vervangen en de juiste kleuren van het logo weer terug laten komen in Stadion Galgenwaard. De komende tien jaar gaan we stapsgewijs ook andere faciliteiten in het stadion verbeteren.” FC Utrecht speelt sinds 1970 zijn thuiswedstrijden in het Utrechtse stadion.

Heeft FC Utrecht het juiste besluit genomen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
150+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie