‘FC Twente bijna rond met transfervrije international’

Foto: ‘FC Twente bijna rond met transfervrije international’

FC Twente komt volgende week met transfernieuws. Dat is de verwachting van TC Tubantia, dat weet dat de Tukkers zo goed als rond zijn met Alfons Sampsted. De IJslandse rechtsback komt transfervrij over van Bodö/Glimt.

De verbintenis van Sampsted in Noorwegen loopt 31 december af, waardoor hij transfervrij een nieuwe club kan uitkiezen. De keuze van de 24-jarige international valt dus zeer waarschijnlijk op Twente. Daarmee speelt de nummer vijf van de Eredivisie al in op een vertrek van Joshua Brenet. Normaliter vertrekt de 28-jarige Limburger komende zomer uit Enschede.

De clubleiding ziet in Sampsted de geschikte opvolger. Door zijn transfervrije status wordt zijn komst nog wat aantrekkelijker. Bij Bodö/Glimt was hij een vaste basisspeler. Dit seizoen speelde Sampsted nog tegen PSV in de Europa League, vorige jaargang deed hij dat in de Conference League tegen AZ. Tubantia weet dat Sampsted een meerjarig contract kan tekenen bij Twente, al moet hij eerst nog de medische keuring ondergaan.

Everink

De kans lijkt aanzienlijk dat daarmee de periode van Luca Everink bij de Tukkers ophoudt. Het jeugdproduct kreeg bij afwezigheid van Brenet niet de kans van trainer Ron Jans in de basis. Linkspoot Anass Salah-Eddine kreeg zowel tijdens het laatste duel voor de WK-break, als tijdens het oefenduel woensdag in Costa Rica de voorkeur boven Everink.

Verrassende top-3 finish voor Twente?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Goede transfer voor Twente?

  • Lijkt me wel
  • Heb mijn twijfels…
119+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie