FC Twente bevestigt einde ‘tijdperk-Brenet’

Foto: FC Twente bevestigt einde ‘tijdperk-Brenet’

Joshua Brenet zal niet meer in actie komen voor FC Twente. Dat bevestigen de Tukkers woensdagmiddag via de sociale media-kanalen. De club is nog met de entourage van Brenet in gesprek over contractontbinding.

Joshua Brenet heeft zijn laatste minuten voor FC Twente al gespeeld

De huidige verbintenis van Brenet in Enschede loopt na dit seizoen af, maar vanwege zijn veroordeling tot één maand gevangenisstraf wegens tot twee keer toe rijden zonder rijbewijs, na eerder al een veroordeling voor huiselijk geweld, wil Twente niet meer met hem door.

Dramatische afsluiting van zijn tijd bij FC Twente

Bovendien moet Brenet 20 uur taakstraf gaan voldoen. Het Openbaar Ministerie had al een taakstraf van zestig uur had geëist en een voorwaardelijke celstraf van een week, Brenet was zelf niet aanwezig bij de zitting. Eerder kreeg Brenet ook al 500 euro boete en een voorwaardelijke taakstraf voor de mishandeling van zijn vriendin.

De Twentse krant Tubantia meldde dat Brenet zich moet verantwoorden voor een incident dat plaatsvond na afloop van de afscheidswedstrijd van Wout Brama, waarin de verdediger zelf niet meespeelde. “Er zit al wat drank in de man, als Brenet een opstootje veroorzaakt in het Enschedese café Paddy’s. Omstanders zien het gebeuren, net als de beveiliging. Die haalt de profvoetballer weg en zet hem uit de zaak. Hij hoeft er ook niet weer terug te komen, wordt hem te verstaan gegeven”, klonkt het.

Ook bij de uitwedstrijd tegen Fenerbahçe ging het mis voor Brenet schetste de krant. “De selectie staat klaar voor vertrek, als Brenet er door de autoriteiten uitgepikt wordt. Hij heeft nog verschillende boetes openstaan, zo wordt hem gemeld, en moet betalen. Diverse sponsors, die ook met de club meereizen, bieden aan om voor te schieten, net als enkele medespelers, maar daar wil de politie niet aan. Het vliegtuig vertrekt, zonder hem.”

Brenet is klaar als prof

  • Eens
  • Oneens
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie