FC Groningen ‘speelt op wonder’ tegen Feyenoord

Foto: FC Groningen ‘speelt op wonder’ tegen Feyenoord

FC Groningen hoopt donderdagavond voor een enorme sensatie te kunnen zorgen door Feyenoord in De Kuip uit het bekertoernooi te knikkeren. Trainer Dick Lukkien weet dat het een hell of a job wordt om in Rotterdam te winnen, maar heeft de overtuiging dat een wonder voor Groningen niet onmogelijk is.

FC Groningen gaat voor bekerstunt tegen Feyenoord

“Het gezegde is dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. En op dat wonder moeten wij spelen”, vertelt Lukkien in een vooruitblik op het clubkanaal van Groningen. “Het is niet onmogelijk, maar het wordt wel een hell of a job.”

Volgens de oefenmeester is het belangrijk om niet teveel ontzag te hebben voor Feyenoord. “Daar waar mogelijk moeten we proberen ons eigen spel te spelen en ons vrij voelen om te durven voetballen. We zullen moeten verdedigen, maar daar waar we kunnen ook aanvallen. Alle facetten van de teamfuncties moeten we vooral samen doen.”

Feyenoord haast onverslaanbaar in De Kuip.

In eigen huis is Feyenoord echter sterk en verloor het dit seizoen alleen in competitieverband van PSV (1-2). Lukkien is ook benieuwd naar hoe zijn ploeg gaat reageren op een volle Kuip. “Feyenoord is vaardig aan de bal en kenmerkt zich door de vele positiewisselingen. Het gaat erom dat wij snel herkennen wat er gebeurt in het veld en daarop anticiperen. We moeten op de toppen van ons kunnen spelen.”

De wedstrijd begint donderdag om 20.00 uur in De Kuip. De winnaar treft, opnieuw in De Kuip, NEC, dat dinsdagavond na verlenging met 1-2 te sterk bleek voor SC Cambuur. Groningen stond voor het laatst in 2015 in de bekerfinale, destijds won het van PEC Zwolle.

Zie jij FC Groningen stunten?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat gaat niet lukken
268+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie