‘Eredivisie-terugkeer voor Toon Gerbrands’

Foto: ‘Eredivisie-terugkeer voor Toon Gerbrands’

Over de toekomst van Vitesse heerst nog altijd grote onzekerheid. De Arnhemmers zagen een overname van de Amerikaan Coley Parry niet goedgekeurd worden door de KNVB en zondag stapte algemeen directeur Peter Rovers ook nog eens op. Volgens Driessen is dat voor Vitesse juist geen ramp. De voetbaljournalist ziet in Toon Gerbrands de ideale man om Vitesse alsnog uit het slop te trekken.

Toon Gerbrands ideale kandidaat om puinhopen van Rovers op te ruimen

“Peter Rovers, de algemeen directeur ad interim van Vitesse die zo dolgraag algemeen directeur wilde worden, nam zondagochtend de benen”, begint Driessen zijn column over het huidige beleid bij de Arnhemmers. “Na het vernietigende besluit van de licentiecommissie van de KNVB om de aandelen van Vitesse niet in handen te geven van Coley Parry, de luchtfietser met zijn Amerikaanse investeringsgroep Common Group, kondigde Rovers nog stoer beroep aan. Een dag later nam de ooit gesjeesde commercieel manager van PSV na een jaar eindelijk de signalen serieus dat hij op het verkeerde paard gokte. Een dag eerder wilde hij zijn functie al neerleggen, maar in afwachting van een nieuwe directeur blijft hij tot uiterlijk 31 maart in het Gelredome.”

Gerbrands is droomkandidaat voor Vitesse

Driessen ziet voor Vitesse een mogelijke kandidaat die de puinhopen kan gaan opruimen. “Toon Gerbrands, adviseur bij Vitesse en ex-directeur van AZ en PSV, is voor velen in Arnhem de droomkandidaat.” De voetbaljournalist stelt wel dat Rovers verantwoordelijk kan worden gehouden voor de wanorde bij Vitesse. “De opstelling van Rovers als directeur in het overnameproces, het zwartmaken van de licentiecommissie van de KNVB en de financiële noodtoestand waarin Vitesse verkeert, kan de ad interim duur komen te staan. Wie zo onzorgvuldig heeft gehandeld als directeur als Rovers zou in een eventuele rechtszaak zomaar hoofdelijk aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de geleden schade. Rvc-voorzitter Peter van Bussel – onder anderen hij opperde de naam van Gerbrands – gaat ook niet vrijuit en valt een gebrek aan goed bestuur en toezicht te verwijten.”

Volgens Driessen wordt er op de achtergrond al gewerkt aan een plan om de club in stand te houden, waarbij er geen plek is voor Parry. “Onder aanvoering van Mister Vitesse Jan Snellenburg – hij redde de club ooit eerder van een faillissement – is een groep vermogende mensen uit de regio Arnhem bezig een reddingsplan op te stellen. Daarin zal geen rol zijn weggelegd voor de Amerikaanse luchtfietser Parry. Hij spande ad interim Rovers en rvc-voorzitter Van Bussel een jaar lang voor zijn karretje, liet ze een wurgcontract tekenen voor een tussentijdse investering en kwam niet over de brug naar de licentiecommissie.”

Plan B noodzakelijk voor Vitesse om te overleven

Driessen schrijft in de ochtendkrant dat alleen een plan B Vitesse echt nog kan redden, omdat anders een faillissement dreigt. “Een oplossing is het ophalen van tientallen miljoenen euro’s om de huidige schulden en tekorten (al zeven miljoen dit lopende seizoen) weg te werken en Parry uit te kopen. Veel goedkoper is het voor Vitesse om een gedegen financieel plan op te stellen en de rechter te verzoeken een WHOA-procedure te mogen opstarten. Eerder voorkwam deze Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) een faillissement van ADO Den Haag en VVV-Venlo. Simpel gesteld houdt het in dat Vitesse met een gedegen financieel plan komt dat de rechter ervan overtuigt dat de levensvatbaarheid van Vitesse is gewaarborgd bij een doorstart waarbij schuldeisers genoegen moeten nemen met een fractie van het daadwerkelijke schuldenbedrag. In dat geval zal Vitesse ongeacht degradatie financieel bijna volledig worden uitgekleed om daarna met een financieel schone lei verder te kunnen. Dat Vitesse sportief op weg is naar de Eerste Divisie is niet leuk, maar altijd beter dan failliet gaan en verdwijnen.”

Is Gerbrands de ideale kandidaat voor Vitesse?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
583+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
78+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
39+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
28+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
14+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
256+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
102+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
30+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
163+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
65+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
91+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
471+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
199+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
299+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
874+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
169+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8623+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1969+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3291+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
618+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
977+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie