Eredivisie-revelatie baart opzien: “Voelde me heel eenzaam”

Foto: Eredivisie-revelatie baart opzien: “Voelde me heel eenzaam”

Bobby Adekanye is pas 23 jaar oud, maar heeft al een heel voetballeven achter de rug. De aanvaller versleet onder meer al clubs als Ajax, PSV, FC Barcelona, SS Lazio en ADO Den Haag, maar heeft nu pas het gevoel dat zijn voetbalcarrière echt pas is begonnen. De aanvaller stelt dan ook dat het geen gemakkelijk pad is geweest voordat hij in Deventer neer streek.

In Deventer zegt Adekanye zich op zijn plek te voelen, nadat hij met name bij Lazio een zwaar bestaan kende. “Ik werd uit de selectie gehaald en was elk weekend vrij. Er werd niet op me gelet, ik voelde me niet goed daar. Ik was jong, had veel geld en begon een beetje roekeloos te worden. Ik raakte het helemaal kwijt”, vertelt de aanvaller in gesprek met Algemeen Dagblad.

Losgeslagen Adekanye

Volgens Adekanye was de structuur in zijn leven helemaal weg. “Ik ging in mijn eentje naar Parijs voor een dagje, vaak alleen de stad in. Ik dronk, smeet met geld, deed van alles. Soms kwam ik op trainingen nadat ik maar twee uurtjes geslapen had of nog minder. Dat soort dingen.”

De aanvaller stelt dat op een gegeven moment de maat vol was en hij zichzelf eens goed in de spiegel heeft gekeken. “Ik was van binnen kapot, ik had het gevoel dat niemand mijn talent nog zag en ik voelde me heel eenzaam. Op een dag kwam ik thuis, best wel dronken, en keek ik mezelf in de spiegel aan. Ik zei dat het moest veranderen. Mijn carrière kon niet eindigen voordat het echt begonnen was.”

Adekanye belde vervolgens zijn zaakwaarnemer, waarna een transfer naar Go Ahead voor hem werd bewerkstelligt. Een gouden greep voor de aanvaller, die dit seizoen al vijf keer scoorde en vier assist gaf. “Ik wil nu voor een langere tijd in Nederland blijven. Hier kennen ze me en ik heb gemerkt dat ze hier meer vertrouwen in mij hebben. Ik wil hier stappen maken, misschien naar een club in de top-drie en dan zien we wel waar ik nog beland.”

Zie jij Adekanye nog bij een topclub komen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
210+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie