‘Enorme dreun voor Ronald Koeman’

Foto: ‘Enorme dreun voor Ronald Koeman’

Het wegvallen van Quilindschy Hartman is een flinke klap voor het Nederlands elftal en bondscoach Ronald Koeman stelt Valentijn Driessen. Volgens de voetbaljournalist heeft Oranje straks een probleem op het EK 2024 aan de linkerkant in de verdediging nu ook Nathan Aké kampt met een kuitblessure.

Wegvallen Hartman klap voor Feyenoord en Oranje

In zijn column in De Telegraaf schrijft Driessen dat de zware knieblessure ook persoonlijk een tragedie is. “Los van een miljoenentransfer naar een topclub in één van de vijf topcompetities die de 22-jarige Feyenoorder misloopt na een op het oog onschuldige botsing tegen FC Utrecht”, klinkt het.

Hartman, die eerder in zijn carrière ook al een zware knieblessure opliep, bleek direct in het elftal van Arne Slot een enorm belangrijke schakel te zijn nadat Feyenoord volgens Driessen een enorme transferblunder had gemaakt. “De met veel bombarie binnengehaalde Noorse linksachter Fredrik Bjørkan bleek een enorme misser. De rest is geschiedenis: Hartman speelde zich in het eerste elftal, in de basis van Oranje, werd kampioen, leefde naar de bekerfinale en het EK toe totdat de droom ruw werd verstoord. Een nieuwe zware revalidatiepoging wacht Hartman en hij is ’lucky’ als dit minder dan 374 dagen in beslag neemt zoals bij zijn eerste zware kniebandletsel van 9 februari 2021.”

Volgens Driessen gaat ook Oranje de gevolgen ondervinden van het ontbreken van Hartman op het EK. “Naast Hartman zijn ook zijn collega-internationals bij Oranje en bondscoach Ronald Koeman ’slachtoffer’. Zijn afwezigheid deed zich voelen tegen Schotland en Duitsland. Om het even welk systeem Koeman kiest, Hartman was voorbestemd voor de basis. Tel daar de kuitblessure van Nathan Aké bij op en EURO 2024 belooft voor Oranje weinig goeds. Het noodlot waarmee Koeman nu wordt geconfronteerd, is exemplarisch voor zijn tweede termijn in Zeist.”

Wie is nu de beste optie als linksback voor Oranje?

  • Blind
  • Maatsen
  • Nog maar even kijken naar een andere kandidaat
1156+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie