Engelse media veroordeeld: “Dát is niet bij alle spelers zo”

Foto: Engelse media veroordeeld: “Dát is niet bij alle spelers zo”

Marcus Rashford is van mening dat hij meer kritiek krijgt dan zijn ploeggenoten bij Manchester United. In een interview met The Players’ Tribune heeft hij dan ook hard uitgehaald naar de Engelse media.

Rashford bekritiseerd Engelse pers

De aanvaller kreeg onlangs van de Engelse topclub een fikse boete opgelegd voor het overtreden van de regels. Het werd breed uitgemeten in de pers wat Rashford bepaald niet bevalt. Hoewel hij erkent dat hij een fout heeft begaan, vindt Rashford dat hij zwaarder wordt bekritiseerd dan andere spelers in de Premier League.

“Ik wil de media niet aanvallen. Ik snap het spelletje. Ze schrijven niet echt over mij: het lijkt erop alsof ze over het karakter ‘Marcus Rashford’ schrijven. Het kan niet gewoon een jongen van 26 jaar oud zijn tijdens een avondje uit of een gozer die een parkeerboete krijgt”, zo vertelt de voetballer in het uitgebreide interview.

Rashford hoopt dat de situatie een keer verandert. “Het moet gaan over hoeveel mijn auto kost, het gokken van mijn weeksalaris, mijn sieraden of zelfs mijn tatoeages. Het moet gaan over mijn lichaamstaal, mijn morele waarden, mijn familie en mijn voetbaltoekomst. Dat is niet bij alle spelers zo. Laten we het daar maar bij houden.”

Belangrijke wedstrijd voor Manchester United

Na een sterk eerste seizoen onder Erik ten Hag, heeft Rashford het dit voetbaljaar wat lastiger. De aanvaller kwam tot 25 wedstrijden in de Premier League, waarvan 21 duels als basisspeler, waarin hij goed was voor 5 doelpunten en 2 assists. Zondagmiddag speelt Manchester United een topduel tegen stadsgenoot Manchester City.

Heeft Rashford gelijk?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
139+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie